Η γνωστή παρουσιάστρια τιμήθηκε με το βραβείο «Σέσιλ Μπ. Ντε Μιλ», για την παρουσία της στην αμερικανική τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια και έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία που καθήλωσε όχι μόνο τους παρευρισκόμενους, αλλά και όλο το κοινό που παρακολουθούσε την τελετή από την τηλεόραση.

Η πιο πετυχημένη παρουσιάστρια στην ιστορία της τηλεόρασης αναφέρθηκε σε περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών, θέμα το οποίο «άγγιξαν» όλοι οι παρευρισκόμενοι στην τελετή, είτε με τις ομιλίες τους είτε με τα μαύρα φορέματα και κοστούμια που φόρεσαν, για να στείλουν ένα μήνυμα κατά των φαινομένων αυτών.

«Το 1964 καθόμουν στο πλαστικό πάτωμα της μητέρας μου και παρακολουθούσα την τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών. Όταν ήρθε η ώρα του Α' ανδρικού ρόλου, η ζωή μου άλλαξε. Ο φάκελος άνοιξε κι ακούστηκε το όνομα Σίντνεϊ Πουατιέ. Στη σκηνή ανέβηκε ένας πρίγκιπας. Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ να τιμάται ένας Αφροαμερικανός. Δεν μπορώ να σας περιγράψω εκείνη τη στιγμή. Και αν αυτή τη στιγμή μικρές Αφροαμερικανές με βλέπουν, είναι τιμή μου. Θέλω να μοιραστώ το βραβείο μαζί τους» είπε αρχικά η Όπρα και συνέχισε:

«Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε, αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη βιομηχανία του θεάματος. Θέλω να εκφράσω ευγνωμοσύνη σε όλες τις γυναίκες που υπέμειναν χρόνια κακοποίησης και επιθέσεων, επειδή -όπως η μητέρα μου- είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα».

Η Όπρα στάθηκε περισσότερο στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ, τονίζοντας πως τα όσα έχουν βγει στην επιφάνεια ξεπερνούν κάθε φαντασία, αλλά και «κάθε πολιτισμό, γεωγραφική περιοχή, φυλή, θρησκεία, πολιτική ή εργασιακό περιβάλλον. Είναι οι γυναίκες των οποίων τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι οικιακές βοηθοί, αγρότισσες. Εργάζονται σε εργοστάσια, σε εστιατόρια, βρίσκονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στα νοσοκομεία. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας και της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Είναι οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι στρατιώτες μας στο στρατό», είπε κερδίζοντας ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα και κατέληξε στέλνοντας ένα μήνυμα στα νέα παιδιά και κυρίως τα νέα κορίτσια:

«Θέλω λοιπόν όλα τα κορίτσια που μας παρακολουθούν σήμερα να γνωρίζουν ότι μια νέα μέρα είναι στον ορίζοντα. Και όταν αυτή η νέα μέρα ξημερώσει θα είναι εξαιτίας πολλών υπέροχων γυναικών, πολλές από τις οποίες είναι εδώ σήμερα, όπως και κάποιοι άνδρες που αγωνίζονται σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα ξαναπεί ποτέ "me too"...».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την ομιλία της Όπρα Γουίνφρι.