Η Μέριλ Στριπ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των δημοσιογράφων και του κόσμου για την υπόθεση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε γυναίκες από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η Στριπ έχει εξαιρετικές σχέσεις μαζί του και κατηγορείται πως γνώριζε για τις πράξεις του παραγωγού του Χόλιγουντ. Γι' αυτό το θέμα ρωτήθηκε σε κοινή συνέντευξή της με τον Τομ Χανκς από τους «Times» της Νέας Υόρκης, όπου η δημοσιογράφος τη ρώτησε για τον λόγο που σιώπησε εφόσον γνώριζε για τις πράξεις του Γουάινστιν. Η αντίδρασή της ήταν οργισμένη και πήγε την κουβέντα στη Μελάνια Τραμπ…

«Δεν θέλω ν' ακούω για τη δική μου σιωπή. Θέλω ν' ακούω για τη σιωπή της Μελάνια Τραμπ. Θέλω να ακούσω τι έχει εκείνη να πει. Έχει πολλά να πει, που αξίζει να ειπωθούν. Το ίδιο και η Ιβάνκα. Θέλω να μιλήσει, τώρα».

Η γνωστή ηθοποιός είπε ωστόσο πως στο παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που λόγω του παρουσιαστικού της την πλησίασαν με πονηρούς σκοπούς, δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβαινε πίσω από τις κάμερες.

«Έζησα τέτοιες καταστάσεις όταν ήμουν νέα κι όμορφη. Σήμερα, κανείς δεν έρχεται σε μένα. Άρα, δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες εμπειρίες, πρόσφατα. Αλλά τότε, όταν ο καθένας έπαιρνε κόκα, υπήρχε μπόλικη συμπεριφορά που ήταν ασυγχώρητη. Τώρα, όμως, που ο κόσμος είναι πιο μεγάλος σε ηλικία και πιο καθαρός από τα ναρκωτικά, πρέπει να υπάρχει συγχώρηση, έτσι το αισθάνομαι», είπε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος προσπάθησε να την πιέσει περισσότερο σ' αυτό το θέμα, όμως η Στριπ απέφυγε να απαντήσει.

«Στ' αλήθεια τις έφαγα, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τη ζωή κανενός στην ωριμότητά του. Απλά δεν θέλω. Μου φαίνεται ότι αν είναι να πάει μπροστά ο κόσμος, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε, και ξέρω ότι για τους άντρες είναι καλύτερα αν μας σέβονται βαθιά ως ίσες με αυτούς», κατέληξε, τονίζοντας πως ο Γουάινστιν ποτέ δεν της έκανε ανήθικες προτάσεις.