Θα μπορούσε -με δόξα και τιμή- να διεκδικήσει τον τίτλο του «καλύτερου φίλου του κόσμου».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απέδειξε περίτρανα πως ξέρει να τιμά τη φιλία του με τους 14 κολλητούς του, στους οποίους χάρισε σχεδόν 14.000.000 δολάρια και μάλιστα με τους φόρους πληρωμένους! Την απίστευτη αποκάλυψη έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Ράντι Γκέρμπερ, επιχειρηματίας και σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ. «Μας τηλεφώνησε ο Τζορτζ και μας είπε να μην κανονίσουμε κάτι για τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013, αφού μας προσκαλούσε σε δείπνο».

Σύμφωνα με τον Γκέρμπερ, τα «Αγόρια», όπως αποκαλείται η ανδροπαρέα, κατέφθασαν στο σπίτι του ηθοποιού, όπου τους περίμενε από μία δερμάτινη τσάντα σε κάθε καρέκλα. «Ο Τζορτζ ξεκίνησε τον λόγο του λέγοντάς τους πόσο σημαντικοί είναι για εκείνον. Θυμήθηκε πως όταν πρωτοέφθασε στο Λος Αντζελες, κοιμήθηκε στους καναπέδες μας. Ανοίξαμε τις βαλίτσες και αντικρίσαμε 1.300.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα των 20 δολαρίων»!

Ο Κλούνεϊ συνέχισε τον ευχαριστήριο λόγο του αναφέροντάς τους ότι δεν θα χρειαστεί να προβληματιστούν για τα δίδακτρα των παιδιών ή το δάνειό τους. Μάλιστα, είχε ήδη φροντίσει να τακτοποιήσει τους φόρους που θα χρειαζόταν να καταβάλουν λόγω του τεράστιου ποσού. Οπως παραδέχθηκε ο Γκέρμπερ, ένας από τους 14 φίλους εργαζόταν σκληρά σε μπαρ προσπαθώντας να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ομως ο Γκέρμπερ (που ήταν παράλληλα και συνέταιρος του Κλούνεϊ στο εργοστάσιο παραγωγής τεκίλα και ήδη πολυεκατομμυριούχος) αρνήθηκε το δώρο του φίλου του, λέγοντας πως δεν είχε πραγματική ανάγκη τα χρήματα. Τότε, όπως περιγράφει ο Κλούνεϊ, του είπε «αν δεν τα πάρεις εσύ, δεν θα τα πάρει κανείς από τους υπόλοιπους 13». Και κάπως έτσι εκείνος «αναγκάστηκε» να αποδεχθεί το «δωράκι», το οποίο πήγε σε φιλανθρωπίες.

Εναν χρόνο μετά ο γαλαντόμος αστέρας του Χόλιγουντ παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αμάλ Αλαμουντίν και μάλιστα ακριβώς την ίδια ημερομηνία με εκείνη της μεγάλης προσφοράς του.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 20/12/2017