Η Μάγδα Πένσου δεν μασάει ποτέ τα λόγια της και μιλάει πάντα από καρδιάς.

Συναντήσαμε τη γνωστή ηθοποιό στο κατάστημα «Fresh», στην οδό Βαλαωρίτου, στο Κολωνάκι, και σε μια κατάθεση ψυχής παραδέχθηκε ότι εκείνη και ο Δ. Αποστόλου κάνουν προσπάθειες επανασύνδεσης, αποκάλυψε τι είπε στα παιδιά της όταν αποφάσισε να πάνε στη Βέροια, ενώ εξήγησε γιατί έκανε πλαστική.

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου στη νέα ταινία «Θησαυρός».

Ο «Θησαυρός» είναι μια ταινία σε σενάριο του Δημήτρη Αποστόλου και σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη. Ελπίζω να έχει την επιτυχία που της αξίζει. Περάσαμε πολύ ωραία στα γυρίσματα. Ουσιαστικά, κάνουμε το remake της ταινίας «Ο θησαυρός του μακαρίτη» και εγώ παίζω τον ρόλο που έπαιζε η Αντζελα Ζήλεια. Τραγουδάω και παίζω στην ταινία. Μου αρέσει που κάνω την πρώτη μου κινηματογραφική εμφάνιση και παίζοντας και τραγουδώντας.

Γίνεται χαμός στο Χόλιγουντ. Γυναίκες ηθοποιοί δηλώνουν όχι έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Εσένα σου έχει συμβεί;

Μου έχει συμβεί στο παρελθόν μία φορά. Ο διευθυντής ενός θεάτρου με τον οποίο συνεργάστηκα, ενώ είχαμε πάρα πολύ τυπικές σχέσεις -του μιλούσα στον πληθυντικό, δεν είχα δώσει κανένα δικαίωμα, ούτε αυτός μου είχε δώσει δικαίωμα-, αφού έληξε η συνεργασία μας μετά από αρκετό καιρό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Ανεβαίνω στην Αθήνα και θέλω σαν τρελός να μείνω σπίτι σου. Θα με φιλοξενήσεις;». Δεν είχαμε καμία επικοινωνία και ξαφνικά δέχτηκα αυτό το τηλεφώνημα. Στη συνέχεια, είπε ότι έκανε πλάκα. Για μένα αυτό ήταν σεξουαλική παρενόχληση.

Μένεις στη Βέροια; Πώς το αποφάσισες; Θα επιστρέψεις στην Αθήνα;

Εφυγα τον Ιούνιο και μένω εκεί με τα δύο παιδιά που έχουμε με τον Δημήτρη. Εγινε ενστικτωδώς. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου εκεί. Στη Βέροια δουλεύω, είμαι δασκάλα σε θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων. Παράλληλα, έχουμε οργανώσει και ένα μουσικό συγκρότημα και ξεκινάμε live εμφανίσεις. Θέλω να επιστρέψω στην Αθήνα. Το πιο πιθανό είναι να συμβεί το καλοκαίρι, γιατί θέλω να τελειώσει αυτή η χρονιά. Να τελειώσει ο γιος μου την Α’ Δημοτικού και να κλείσει και ο κύκλος με τους μαθητές μου εκεί.

Με τον Δημήτρη Αποστόλου τι συμβαίνει; Εχετε χωρίσει οριστικά;

Οπως έχει πει και ο Δημήτρης, ζούμε χωριστά. Οι καρδιές μας όμως δεν είναι χωρισμένες. Τον Δημήτρη τον αγαπώ, είμαι ερωτευμένη μαζί του και ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα που να μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να φύγει αυτός ο άνθρωπος από τη ζωή μου τελικά. Γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης, δεν θέλω να σου πω ψέματα.

Στα παιδιά τι είπες όταν φύγατε;

Στον μικρό δεν είπα τίποτα. Στον μεγάλο κάπου εκεί μέσα στο καλοκαίρι τού είπα: «Τον μπαμπά τον αγαπάω πολύ, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Θα τον αγαπάμε πάντα, ακόμα και αν δεν είμαστε μαζί του. Σε αγαπάμε, είσαι το παιδί μας, σε λατρεύουμε και θα κάνουμε τα καλύτερα για σένα» και μου είπε: «Εντάξει». Αλλά τώρα μου λέει: «Μαμά, θέλω να ξαναπαντρευτείς τον μπαμπά και να μου κάνεις και μια αδερφούλα».

Εχεις κάνεις πλαστική επέμβαση;

Εχω κάνει πλαστική στη μύτη μου. Δεν φαίνεται - ήταν καλός ο γιατρός. Δεν είχα καμία μύτη ιδιαίτερα περίεργη, απλώς με ενοχλούσε που, όταν χαμογελούσα, στο προφίλ κατέβαινε και ενωνόταν με το στόμα. Ηταν λίγο γαμψή στο τελείωμα.

Τι θα κάνετε τα Χριστούγεννα;

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα κάνουμε όλοι μαζί στην Αθήνα και τα παιδιά ανυπομονούν πάρα πολύ να περάσουν όμορφα.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι εύχεσαι;

Εύχομαι να είμαστε καλά και να μην υπάρχει τόσος πόνος σε κάθε σπίτι με τις αρρώστιες που ακούμε συνέχεια.Υπάρχει πολύς πόνος σε κάθε οικογένεια. Εύχομαι να είναι λίγο λιγότερος σε κάθε σπίτι.

*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε αρχικά στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά

Φωτογραφίες: Ηλίας Κουτουλογένης