Σε δημόσια παραδοχή του σεξουαλικού του προσανατολισμού, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, προσχώρησε ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι.

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες του ηθοποιού Άντονι Ραπ, ο οποίος υποστήριξε ότι σε ηλικία 14 ετών ο Σπέισι, που τότε ήταν 26, τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ ηθοποιός, απάντησε στις κατηγορίες μέσω Τwitter, σημειώνοντας ότι δεν θυμάται το περιστατικό, αλλά εάν όντως έγιναν όλα αυτά, λέει ο Σπέισι, τότε πρόκειται για «βαθιά απρεπή συμπεριφορά μεθυσμένου» για την οποία ζητά συγγνώμη.

Στη συνέχεια, αναφέρεται σε φήμες για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Ξέρω τις φήμες που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια για μένα […], όπως γνωρίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μου είχα σχέσεις με άντρες και με γυναίκες. Αγάπησα και είχα και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στη ζωή μου και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς».