To «Survivor» αποτέλεσε αναµφισβήτητα ένα από τα πλέον επιτυχηµένα προγράµµατα στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Τα νούµερα τηλεθέασης πάντα υψηλά και οι παίκτες του παιχνιδιού (Survivors και Μαχητές) έγιναν µέρος της καθηµερινότητάς µας και απέκτησαν, όπως ήταν λογικό, χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους.

Τι έχει αποµείνει όµως από τη δηµοφιλία των παικτών, τρεις µήνες περίπου µετά τη λήξη του παιχνιδιού; Πόσο φανατικό παραµένει το κοινό που τους ακολουθεί;

Το reality µε τη µεγαλύτερη διάρκεια στην ελληνική τηλεόραση -ήταν χειµώνας όταν µας πρωτοσυστήθηκε και ολοκληρώθηκε στην καρδιά του καλοκαιριούµάς «γνώρισε» ή µας έµαθε καλύτερα 25 παίκτες οι οποίοι βρέθηκαν στον Αγιο ∆οµίνικο µε έναν και µόνο στόχο… Να φτάσουν στην 5η Ιουλίου -την ηµέρα του τελικούκαι να κατακτήσουν το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Μάλλον, στην ερώτηση ποιος είναι ο πιο «αγαπητός» από τους παίκτες του «Survivor», η απάντηση να είναι κάπως… προβλέψιµη, αλλά ίσως και λανθασµένη!

Υπάρχουν µερικοί πρώην παίκτες που θα σας εκπλήξουν µε τα likes και τους followers τους…

Πρώτη των πρώτων είναι η -για πολλούς αουτσάιντερ Ειρήνη Παπαδοπούλου. Η γνωστή τραγουδίστρια δεν χρειάστηκε να δείξει τις δυνάµεις της στο παιχνίδι αφού αποχώρησε και έτσι οι φαν της δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ωστόσο οι ακόλουθοί της αγγίζουν τους 317.000. Οι φωτογραφίες που ανεβάζει, κυρίως οι πιο αισθησιακές, µε κορµάκια ή µαγιό φτάνουν τα 50.000 likes.

Το… αργυρό µετάλλιο του Instagram, όσον αφορά τους παίκτες του ριάλιτι πάντα, παίρνει ο Κωνσταντίνος Βασάλος, τον οποίο ακολουθούν 293.000 φίλοι. Ο Κωνσταντίνος που αγαπά ιδιαίτερα τα social media, αναστατώνει µε κάθε ανάρτησή του, κυρίως το γυναικείο κοινό, αφού όσο λιγότερα ρούχα φορά τόσο περισσότερα τα likes. Ενδεικτικά, 70.000 likes µε µπλούζα, 96.000 χωρίς!

Την τρίτη θέση στα social media παίρνει η Ευρυδίκη Βαλαβάνη µε 288.000 ακόλουθους στο Instagram. Οµολογουµένως είναι από τις πλέον αγαπητές στον διαδικτυακό κόσµο αλλά και εξαιρετικά ενεργή. Ηµέρα δεν περνά που να µην ανεβάσει τουλάχιστον ένα «story» και δικαίως αφού τα views και τα κατά µέσο όρο 50.000 likes στις φωτογραφίες της την αποζηµιώνουν. Οταν δε εµφανιστεί µε τον Κωνσταντίνο Βασάλο τα likes και τα σχόλια… παίρνουν φωτιά. Ο κόσµος αγαπά το παρασκήνιο και το δείχνει. ∆εν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες την προτρέπουν να κάνει σχέση µε τον πρώην συµπαίκτη της ή άλλοι το θεωρούν δεδοµένο.

Ακολουθεί η Λάουρα Νάργες µε περίπου 825 δηµοσιεύσεις και 287.000 ακόλουθους. Οι χαριτωµένες πόζες της συγκεντρώνουν 50 µε 60 χιλιάδες likes και είναι από τις λίγες που δεν ανεβαίνουν οι προτιµήσεις όταν ποζάρει µε µαγιό.

Μέχρι να βγει νικητής του «Survivor» ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε λογαριασµό στο Instagram αλλά ήταν ιδιωτικός. Μετά τη νίκη του ο Ντάνος τον ξεκλείδωσε και το αποτέλεσµα ήταν το αναµενόµενο. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε χαµός και µέχρι αυτή τη στιγµή έχει πάνω από 277.000 followers, κατακτώντας την πέµπτη θέση. Και µπορεί η κάθε φωτογραφία που ανεβάζει -δεν το κάνει συχνάνα σαρώνει σε likes (80 µε 90 χιλιάδες κατά µέσο όρο) αλλά υπάρχουν πρώην συµπαίκτες του που έχουν περισσότερους ακόλουθους.

Ακολουθεί η Ειρήνη Κολιδά. Oι φίλοι της είναι λίγο περισσότεροι από 225.000 και όλες σχεδόν οι φωτογραφίες της κερδίζουν δεκάδες κολακευτικά σχόλια. Η Ειρήνη από την πρώτη κιόλας στιγµή της αποχώρησής της από το παιχνίδι χρησιµοποίησε το Instagram κυρίως για τη δουλειά της. Γι’ αυτό και οι περισσότερες εικόνες που θα δούµε σε αυτό είναι εν ώρα… γυµναστικής.

Την πρώτη δεκάδα συµπληρώνουν ο Μάριος-Πρίαµος Ιωαννίδης, που αν και ήταν δεύτερος στον τελικό του παιχνιδιού στο Instagram έχει 216.000 ακόλουθους και βρίσκεται 7ος, ενώ ακολουθούν ο Στέλιος Χανταµπάκης µε 210.000, ο Βο µε 176.000 και τέλος η Σάρα Εσκενάζυ µε µόλις 29 δηµοσιεύσεις και 167.000 ακόλουθους.