Παρίσι, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου και η αγαπημένη σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη παρουσιάσε τη Συλλογή Ανοιξη- Καλοκαίρι 2017 στο Παρίσι, στην καρδιά της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής. Στην κατάμεστη αίθουσα Salon Vendome του Ritz Hotel, δημοσιογράφοι μόδας από όλον τον κόσμο, bloggers και στιλίστες παρακολούθησαν την πρώτη συλλογή που παρουσίασε ποτέ η σχεδιάστρια στο Παρίσι.

«Είμαι πραγματικά συγκινημένη. Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα: έδειξα τη δουλειά μου στο Παρίσι, στην καρδιά της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής. Από μικρό παιδί παρακολουθούσα τα ντεφιλέ των μεγάλων παριζιάνικών Οίκων και πάντα ονειρευόμουν να έρθει αυτή η στιγμή», δήλωσε η Σίλια Κριθαριώτη.

Η συλλογή που παρουσιάστηκε, αποτελεί ωδή στον ρομαντισμό, στη θετική ενέργεια, στην αθωότητα. Ο τίτλος της ήταν «Les Fleurs du bien» και τα λουλούδια ήταν ή έμπνευση. Πρωταγωνίστησαν τα παλ χρώματα, οι φίνες γαλλικές δαντέλες, τα περίτεχνα κεντήματα, τα ελληνικά κοφτά σε νέες φόρμες, τα φτερά και τα χειροποίητα κρόσια που απογγείωσαν τις δημιουργίες. Εντονο κίτρινο, όπως ο ελληνικός καλοκαιρινός ήλιος, baby blue όπως ο ουρανός, ροζ, όπως το χρώμα του ουρανού κατά το ηλιοβασίλεμα μιας καλοκαιρινής ημέρας.

«Λένε πώς όταν ανθίζουν τα λουλούδια, ανθίζει και η ελπίδα. Θεωρώ πώς, στη δυσκολία των καιρών, οφείλουμε να προβάλλουμε την αθωότητα, να αναδεικνύουμε την ομορφιά και να λειτουργούμε με θετική ενέργεια». Με τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «παρά λίγη καρδιά, ο κόσμος θα ήταν άλλος», ξεκινούσε το σημείωμα που μοιράστηκε στους καλεσμένους.

Η επίδειξη της Σίλιας Κριθαριώτη παρουσιάστηκε στο Ritz Hotel στην Place Vendome και μάλιστα είναι η πρώτη επίδειξη που έγινε από τότε που ανακαινίστηκε, όπως ανέφερε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, καλωσορίζοντας τη σχεδιάστρια. Μπορεί να μην έχει γεννηθεί κάποιος στο Παρίσι, αλλά μπορεί πάντα ν’ αναγεννηθεί εδώ.