Η Μαρίνα Σάττι έστησε γλέντι στη «Malmö Arena» στην πρώτη πρόβα για τον 2ο ηµιτελικό της Eurovision και «γκρέµισε» τη σκηνή.
Ερµήνευσε το ελληνικό τραγούδι για πρώτη φορά στη σκηνή του διαγωνισµού στο Μάλµε της Σουηδίας, φορώντας µια ανοιχτή ροζ µπλούζα και µια µεταλιζέ φούστα σε αποχρώσεις ροζ και µοβ, µε τις µπότες της να ξεχωρίζουν.

Η δεύτερη πρόβα έγινε Μεγάλη Πέµπτη, ενώ η δική µας Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον 2ο ηµιτελικό, ο οποίος θα γίνει την Πέµπτη 9 Μαΐου στο Μάλµε, στην τρίτη θέση, µε το «Ζάρι», το οποίο συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister.

Σε περίπτωση που η ελληνική συµµετοχή περάσει στον τελικό, αυτός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου.

Στον σχολιασµό του διαγωνισµού, για λογαριασµό της ΕΡΤ, θα είναι οι ηθοποιοί Θανάσης Αλευράς και Ζερόµ Καλούτα, ενώ το 12άρι της Ελλάδας στον µεγάλο τελικό της 68ης Eurovision θα ανακοινώσει η Ελενα Παπαρίζου. Η άψογη ερµηνεία, η ευρηµατική εµφάνιση, την οποία επιµελήθηκε ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, η χορογραφία και το movement direction, το οποίο έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), αποτυπώθηκαν στις πρόβες και το αποτέλεσµα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της οµάδας.

Η Μαρίνα Σάττι µε το «Ζάρι» παραµένει στην 7η θέση, αλλά η µεγάλη απήχηση του ελληνικού τραγουδιού στα social media δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδοµένα και η ελληνική αποστολή να µπει στην πεντάδα.

Εurovision 2024: Οι χώρες που προηγούνται στην κατάταξη του τελικού βάσει στοιχηματικών

Στην πρώτη θέση των στοιχηµάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης βρίσκεται η Ελβετία, µε τον καλλιτέχνη Nemo να ελπίζει να κερδίσει στις 11 Μαΐου µε το τραγούδι του «The Code». Είναι ένα εκπληκτικό κοµµάτι, που αναµειγνύει είδη και στυλ, όπως ραπ, drum and bass και όπερα. Μάλιστα, οι πιθανότητες επικράτησης αυξήθηκαν κατά 5% µέσα σε περίπου τρεις εβδοµάδες. Ο καλλιτέχνης και το κοµµάτι του επιλέχθηκαν ανάµεσα σε περισσότερα από 400, µε τον 25χρονο ράπερ και µουσικό να θεωρείται εξαιρετικά γνωστός στη χώρα του.

Η Μαρίνα Σάττι συναντήθηκε στα παρασκήνια του διαγωνισµού µε τον Nemo και αµέσως µετά δηµοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram από τη συνάντησή τους, κατά την οποία η Ελληνίδα τραγουδίστρια είπε: «Νιώθω ότι σε έχω δει πολύ, αλλά σε βλέπω τώρα». Μάλιστα, η Μαρίνα Σάττι τού πρότεινε κάποια στιγµή είτε να παίξουν µαζί σε κάποια συναυλία είτε να γράψουν µαζί ένα τραγούδι.

∆εύτερη στις πιθανότητες είναι η Κροατία, που φέτος έρχεται να κάνει την ανατροπή µε τον Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστό ως Baby Lasagna, και το πανκ-ροκ τραγούδι του «Rim Tim Tagi Dim». Το σόου του είναι βέβαιο ότι θα σηκώσει την Ευρώπη στο πόδι. Ο καλλιτέχνης συγκρίνεται επίσης συχνά µε τον Käärijä, τον Φινλανδό υποψήφιο που ήρθε δεύτερος το 2023.

Η τρίτη Ολλανδία και το «Europapa» του ράπερ Joost Klein εκτόπισε την Ιταλία, η οποία πέρασε τέταρτη στις πιθανότητες για κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διαγωνισµό. «Το “Europapa” αναφέρεται σε ένα παιδί που έχασε τους γονείς τους και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να βρει τον εαυτό του και να διηγηθεί την ιστορία του», ανέφερε ο ίδιος. Μάλιστα, στο επίσηµο video clip βλέπουµε τον 26χρονο να περιπλανιέται στην Ευρώπη για να βρει πού ανήκει. Ακόµα, στον κύκλο των φαβορί στη Eurovision 2024 συγκαταλέγεται η Γαλλία, η οποία είναι στην έκτη θέση των στοιχηµάτων µε απόδοση 21, και την ακολουθούν στην έβδοµη θέση το Ισραήλ µε απόδοση 34 και στην όγδοη η Ελλάδα µε απόδοση 41.

Δημοσιεύθηκε στο «Secret» των «Παραπολιτικών»