«Ζω πολύ απλά στην Ελλάδα. Δουλεύω, μαγειρεύω, πηγαίνω στο σουπερμάρκετ, βγάζω βόλτα τον σκύλο μου», έλεγε παλαιότερα η Τατιάνα Μπλάτνικ, καθώς από το 2012 είχε μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα με τον πρίγκιπα Νικόλαο. Τώρα, αντικρίζοντας το όνομά της στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας του «εκκωφαντικού» διαζυγίου της με τον δευτερότοκο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας, νιώθει άβολα. Και είναι λογικό.

Δείτε ακόμη - Τατιάνα Μπλάτνικ: Η κοινή εμφάνιση με την Άννα Μαρία μετά το διαζύγιο με τον Νικόλαο (Εικόνες)

Σε ποιους στρέφεται; Στους ανθρώπους που για εκείνη πάντα σημαίνουν τα... πάντα. Ο ένας είναι ο αδελφός της, Μπόρις: υπερεπιτυχημένος επιχειρηματίας, «βασιλιάς της κάνναβης» -φαρμακευτικής και νόμιμης, φυσικά- στην Ελβετία. Ευγενικός, επικοινωνιακός, γελαστός. Τα παραπάνω τα συνειδητοποιείς με το «καλησπέρα», με το που τον γνωρίζεις. Δεν απαιτούνται παρά μόνο μερικά λεπτά για να αντιληφθείς ότι κάνεις διάλογο με ένα δοτικό πλάσμα. Η «Τάτι», όπως την αποκαλούν, ύστερα από την επίσημη, μετά την ανακοίνωση της 19ης Απριλίου από την πρώην βασιλική οικογένεια, λύση του γάμου της με τον πρίγκιπα Νικόλαο, ακόμα περισσότερο στρέφεται στον μεγαλύτερο αδελφό της, που την προσέχει απ’ όταν ήταν παιδιά. Ο δεύτερος άνθρωπος που τη στηρίζει μέρα-νύχτα είναι η μαμά της, Μαρί Μπλανς Μπιέρλαϊν. Αμφότεροι τώρα (ανεξάρτητα από το αν ισχύει το ότι η εύθραυστη, ψηλόλιγνη κούκλα από τη Σλοβενία και τη Γερμανία έχει δεσμό «με επιχειρηματία», όπως υποστηρίζει η συνάδελφος δημοσιογράφος Χρίσλα Γεωργακοπούλου), στέκονται βράχοι στο πλευρό της. Εδώ φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι, απ’ όσα μαθαίνουμε από insiders, ο πρίγκιπας διατηρεί σοβαρή σχέση με κυρία που γνώρισε στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του.


Υπερήρωας

Στον Μπόρις όμως, ό,τι κι αν συζητήσεις μαζί του, το βλέμμα του παραμένει στραμμένο πάνω σου καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας. Οπως και της Τατιάνας. Σου δείχνει ξεκάθαρα ότι σε προσέχει. Δεν θα τον χειριστείς με royal υποκλίσεις. Ούτε εκείνη. Ούτε με διάθεση κολακείας. Τα γλυκανάλατα fake χαμόγελα, κάθε είδους «φιοριτούρα», στην περίπτωσή τους αποδεικνύονται παράταιρα. Επομένως, περιττά. Η ευγένεια, όμως, μετράει. Πολύ. Οταν εκείνος βρίσκεται στην Αθήνα, πηγαίνει και για σουβλάκι στο Μοναστηράκι. Και για σούσι. Πάλι στην καρδιά της πρωτεύουσας. Δεν είναι -όπως δεν είναι ούτε η Τατιάναακόμα ένας καλομαθημένος αριστοκράτης. Αμφότεροι εργάζονται από νεαροί. Γιατί έτσι τους γαλούχησε η μητέρα τους. Δεν απολαμβάνουν έτσι απλώς τα πλούτη που τους κληροδότησαν οι γονείς τους. Εκείνη, το έδειξε εργαζόμενη ακούραστα και με ασίγαστο πάθος, νεαρή, στο πλευρό της «γαλαζοαίματης» διάσημης σχεδιάστριας μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ. Ο δε Μπόρις, καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης, την Kannaswiss στην Ελβετία, εκτελώντας χρέη CEO, κάθε στιγμή βρίσκεται σε εγρήγορση.

Παρ’ όλα αυτά, σου μεταδίδει την ηρεμία του. Γι’ αυτό, ιδίως στην παρούσα φάση, η Τατιάνα Μπλάτνικ τον έχει ανάγκη. Κι ας δείχνει cool, όπως στην τελευταία της έξοδο, σε εκδήλωση με οικοδέσποινα την Ευγενία Χανδρή. Η διαφορά τους, ότι ο 46χρονος αποφεύγει τα social media. Συνοδοιπόρος του είναι η Λουίζα Κέρντελ, η σύζυγός του, με την οποία ζουν ευτυχισμένοι με τα παιδιά τους, Νίκο και Αλέξα. Η «Τάτι», που δεν έχει βιώσει τη μητρότητα, δεν κρύβει την αδυναμία της στα ανίψια της. «Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το πόσο περήφανη είμαι που είσαι αδελφός μου. Οταν σε βλέπω, νιώθω ότι είμαι σπίτι, ασφαλής. Είσαι ο καλύτερος μπαμπάς, φίλος, αδελφός, ο υπερήρωάς μου» λέει και ξαναλέει για εκείνον.


«Mamacita»

Με τη δε Μαρί Μπλανς, τη μητέρα της, είναι αχώριστες. Εκείνη πρώτη απ’ όλους γνωρίζει τι της συμβαίνει, τι προγραμματίζει για το μέλλον, τι σκέφτεται. Λαλίστατη, ουδεμία σχέση έχει με σνομπ αριστοκράτισσα, όπως ίσως κάποιοι εικάσουν. Εξίσου επικοινωνιακή με τον Μπόρις, «ζεστή» (δεν είναι τυχαίο πως αμέσως με αγκάλιασε και με φίλησε όταν, τον προηγούμενο Ιούνιο, μας συνέστησαν), κοκέτα, σε μαγνητίζει: με το ταμπεραμέντο, το μπρίο, την αλεγκρία της. Είναι σε απλά ελληνικά η «mamacita» της «Τάτι». «Γελάμε, κλαίμε, χορεύουμε και μαγειρεύουμε μαζί, πολλές φορές μόνο στο τηλέφωνο, αφού δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς μαζί», έχει πει.

Για την ιστορία, η φίνα Μαρί Μπλανς Μπιέρλαϊν, ύστερα από την αυτοκτονία του συζύγου της, του Σλοβένου μεγαλοεπιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ, ενώ η Τατιάνα Μπλάτνικ ήταν έξι ετών (την οικογενειακή τραγωδία που τη σημάδεψε, η Τατιάνα, όπως έχει αποκαλύψει, την πληροφορήθηκε πολύ αργότερα), παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ. Από τους καλύτερους φίλους της στην Ελλάδα είναι ο επιχειρηματίας Πίτερ Πούλος, με τον οποίο αποτελούν πρεσβευτές της Hellenic Initiative και τους συνδέει και η κοινή τους αγάπη στα ζώα. Δεν πρόκειται να του εκμαιεύσεις ούτε λέξη για το πώς χειρίζεται το διαζύγιο, αφού η «Τάτι» ανέκαθεν δεν ήθελε να δίνει λαβές για σχόλια. Πολύ περισσότερο τώρα... Αυτό βέβαια που οι οικείοι της θα σου πουν είναι ότι πρόκειται για μία καλλονή «με παιδική ψυχή». Εννοείται, και η Μαίρη Κατράντζου, ως κουμπάρα της, ξέρει λεπτομέρειες για ό,τι την αφορά.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής