Στον απόηχο των φημών, που θέλουν την Ιωάννα Μαλέσκου να «κλείδωσε» για το πηδάλιο της εκπομπής «TV Queens» του καναλιού της Παιανίας, και ενώ τα περιρρέοντα σενάρια ήδη από τον Νοέμβριο ήθελαν την ολική επαναφορά της στο «γυαλί» -τότε ως οικοδέσποινα του «Big Brother»-, η «Κυριακάτικη Απογευματινή» βλέπει το στόρι της αλλιώς.

Από ένα διαφορετικής κοπής καλειδοσκόπιο. Και χωρίς μεγεθυντικό φακό. Είναι νέα, εντυπωσιακή, καλλίγραμμη, ευτυχώς λιγότερο (ή καθόλου, δεν τη βάλαμε και στο μικροσκόπιο) «πλαστική» από άλλες. Μορφωμένη -με πτυχίο από το Παιδαγωγικό- και με καταγωγή από την Πρέβεζα. Επιπλέον, ξέρει πώς να συντηρεί τον (όποιο) «μύθο», τη φήμη της δηλαδή, και συνακόλουθα το κασέ της. Ή τουλάχιστον το... παλεύει.

Aπέχει δύο σεζόν από την τηλεόραση, καθώς ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε (τον Kωνσταντίνο δανιά) και το σημαντικότερο: έγινε μητέρα. Παρά ταύτα, κατόρθωσε αυτό το διάστημα το όνομά της να ακούγεται συχνά. Περισσότερο από το αναμενόμενο. Γιατί; «Πρόβαρε» το μέλλον της. Τα social media και οι μετρημένες στα δάχτυλα συνεντεύξεις που έδωσε αυτό το διάστημα, όπως φαίνεται, λειτούργησαν υπέρ της. Ηταν μεν δημοφιλής, αλλά όχι τόσο ώστε να θεωρείται αναντικατάστατη και, παρά την εγκυμοσύνη της, να χτυπάει νυχθημερόν το τηλέφωνο προκειμένου να αναλάβει τα ηνία κάποιας, οποιασδήποτε, εκπομπής...


«Μενεγάκη της Κρήτης»

Η μια φορά κι έναν καιρό «Μενεγάκη της Κρήτης», που ξεκίνησε την έκθεση στους προβολείς από κανάλι της λεβεντογέννας, με συστηματικά ποστ και διαφήμιση στην instructor της στο πιλάτες, όπου επιδιδόταν κυριολεκτικά μέχρι μια ανάσα προτού γεννήσει την μπέμπα της, μετά την είδηση της εγκυμοσύνης και το baby boom, χρησιμοποιώντας τρυφερές ατάκες -και κλισέ- στα ποστ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μάτια του κόσμου αναβαθμίστηκε. Στο κοινό πρέπει να λείπεις, άρα παύσεις επιβάλλονται. Και εκείνη διάλεξε το σωστό timing. Προτάσσοντας παράλληλα τη μητρότητα.

Ενώ η τελευταία της τηλεοπτική απόπειρα δεν είχε στεφθεί με την αναμενόμενη επιτυχία. Πού ήταν; Ποιος θυμάται... Η «συνταγή» Μαλέσκου είναι που μετράει. Εννοείται, φρόντισε επιπροσθέτως να «συντηρήσει» και το επικοινωνείν της, διατηρώντας αγαστές σχέσεις με όσα στελέχη καναλιών θεώρησε απαραίτητο. Και με ανθρώπους που έχουν ισχύ. Οπως με τον Νίκο Κοκλώνη, που την επιστράτευσε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ (αρχικά είχε βολιδοσκοπήσει την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου -και καθότι Queen Dina, όπως είναι το καλλιτεχνικό της-, αλλά λόγω του ότι εγκυμονεί δεύτερη φορά δεν κατέστη δυνατό να το παρουσιάσει).


«Ολοι ασχολούνται μαζί της»

Τον Νοέμβριο βρισκόταν ήδη εκτός τηλεόρασης ενάμιση χρόνο, από τη λήξη της συνεργασίας της με τον Σκάι, καθώς αποφάσισε η ίδια το μεγάλωμα της κόρης της. Οπως όμως ορθά δήλωνε προνοώντας για τη συνέχεια, το κεφάλαιο «τηλεόραση» για εκείνη δεν είχε κλείσει. Απλώς επεδίωκε να επιστρέψει, με καλύτερους όρους και, ασφαλώς, πιο ώριμη. Οι συναντήσεις με άτομα της Barking Well -του Κοκλώνη- στην πορεία, για εκπομπή στο Open, άρχισαν να εντείνονται. Κανείς δεν θυμόταν πια την πρόωρη αποχώρηση εν έτει 2020 από το Κρήτη TV.

Με το κανάλι τότε να ανακοινώνει, ρίχνοντας «καρφιά» στο (πρώην) «πουλέν» του: «Κάθε πρόταση συνεργασίας είναι θεμιτή υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται με σεβασμό στην εύρυθμο λειτουργία της εταιρείας μας, προς τις υπάρχουσες δεσμεύσεις και την εμπιστευτικότητα, την επαγγελματική δεοντολογία και όχι με όρους κακοστημένων τουρκοπαραγωγών-σίριαλ». Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η (ωραία) Ιωάννα, που έντεκα χρόνια πριν πήρε τον τίτλο «Μις Κρήτη», έκανε πανελλαδική πρεμιέρα με το «Love It», πλην όμως χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κοινό. Είναι θαύμα -σχεδόν- λοιπόν που, όπως εύστοχα το τοποθέτησε η (αγαπημένη από το ’96) Ναταλία Γερμανού, τον φετινό Μάρτιο «έχει κάνει όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί της. Μαγκιά της».

Με τη Μαλέσκου το τελευταίο εξάμηνο να «μπουστάρεται» -και γιατί είναι συμπαθής- πανταχόθεν ως το next best thing, ή περίπου, στην TV, ποιος νοιάζεται για το πού την έχει... ξαναδεί; Εκείνη πάντως το διασαφήνισε και πρόσφατα: «δεν θα πάω στο χωριό μου». Καλή επαναφορά… «Queen», «ξαναγεννημένη» - όπως δήλωσε ότι ένιωσε με τον ερχομό της κόρης της, τον περασμένο Μάιο. Oσο για το «λανσάρισμα» ως «Μενεγάκη της Κρήτης»; Η grande dame της επικοινωνίας, Λόλα Νταϊφά, επιμένει: «Ηταν λάθος. Η Μενεγάκη είναι μία. Θα μπορούσε να είναι και η Ιωάννα της Λορένης, αλλά δεν είναι».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής