Ο Μάριος Κατσάνος είναι μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής με σπουδές στο κλασικό πιάνο αλλά και την Βυζαντινή μουσική.

Ο Μάριος Κατσάνος έχει γράψει συμμετοχές σε αρκετές μπάντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Το 2015 έκανε την πρώτη του προσωπική δουλειά με το single «The Day After» που περιείχε 3 αγγλόφωνα τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική.

Έκτος μουσικής έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε μια ταινία μικρού μήκους ως ερασιτέχνης ηθοποιός.

Έχει κατορθώσει να συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της Μουσικής, Βασίλη Λέκκα , Ελένη Δήμου, Πέτρος Θεοτοκάτος κ.α Είναι ένα Ελεύθερο πνεύμα, και το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μουσικής άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία.

Μάριος Κατσάνος: "Starets" Νέο Αlbum

Ο μουσικοσυνθέτης Μάριος Κατσάνος μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Starets", σε στίχους και μουσική δικιά του. Εμπεριέχει 14 αγγλόφωνα ροκ κομμάτια με darkwave καταβολές με δυνατές κιθάρες και μελωδικά συνθεσάιζερ. Κομμάτια του άλμπουμ έχουν παίξει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νέας Υόρκης και πολύ σύντομα θα γυριστεί και το βίντεο του κομματιού «Μystic Libraries».

Marios Katsanos & The Mystic Libraries - 01 -The Mystic Libraries

Το remaster του δίσκου έγινε από τον Μιχάλη Καπούλα.
Συμμετέχουν οι Mystic Libraries οι οποίοι είναι : Κώστας Δημητρίου και Ηλίας Αράπογλου στα τύμπανα, ο Χρήστος Λαδόπουλος στο μπάσο και ο Θανάσης Μαγιόπουλος στις κιθάρες, σε παραγωγή Άκη Γκολφίδη.

Στα φωνητικά και στα πλήκτρα ο Μάριος Κατσάνος. Ένα ολοκληρωμένο ροκ άλμπουμ που ξεχωρίζει για τον ήχο και το ιδιαίτερο ύφος του. Διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Ο Μάριος Κατσάνος μίλησε στο parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο για να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την δουλειά του.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες με την μουσική και με ποια αφορμή;

«Ξεκίνησα με την μουσική από 4 χρονών. Κάπου εκεί με έγραψαν στο ωδείο. Ο λόγος που το έκαναν οι γονείς μου, ήταν γιατί έπαιρνα μια ψεύτικη πλαστική κιθάρα και τραγουδούσα όλη μέρα τα τραγούδια του Γιάννη Μηλιώκα».


Το νέο σου άλμπουμ με τίτλο «Starets”», πώς θα το περιέγραφες;

1-marios-katsanos-new-album-starets-2a
«To άλμπουμ "Starets" είναι σαν μια ιστορία που αποτελείται από 14 μικρότερες. Μπορείς να ακούσεις δηλαδή τα κομμάτια ξεχωριστά, αλλά αν ακούσεις ενιαίο το άλμπουμ είναι καλύτερα. Από στιχουργικής άποψης έχει στοιχεία ποίησης και "κρυφών" μηνυμάτων που δεν τα αντιλαμβάνεσαι με το πρώτο άκουσμα. Μιλάει για τις ανισότητες της κοινωνίας, και για βαθύτερα νοήματα της ζωής. Μουσικά κινείται σε μελωδικά μονοπάτια λόγω των keyboards, και σε ροκ φόρμες πάντα με μια αίσθηση darkwave».


Ποιοι σ' έχουν επηρεάσει στη μουσική σου;

«Επιρροές πολλές και διαφορετικές. Σίγουρα ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Στερεό Νόβα, ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Λένα Πλάτωνος και πάρα πολύ άλλοι. Από παγκόσμια επίπεδο ο Lou Reed, οι Ramones, οι Doors, ο Bo Diddley, οι New Order».

Ποιο είναι το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σου όνειρο;

«Να είμαι ειλικρινής και αληθινός σε αυτό που κάνω, και να συνεργάζομαι με αληθινούς καλλιτέχνες, αδιαφορώντας αν είναι επώνυμοι ή όχι. Φυσικά επίσης να εξελίσσομαι.

Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;

«Θέλω να ζήσω την ζωή μου όσο μπορώ ελεύθερα, χωρίς πολλά πρέπει, μην, δεν. Να ταξιδέψω να αγαπήσω και να αγαπηθώ».


The Mystic Libraries




Links Spotify: Open.spotify.com

Tα ακούτε στο Youtube.com

Βρείτε τον Μάριο Κατσάνο στο Facebook