Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη για τη ζωή του, την πορεία της καριέρας του, τα ριάλιτι μαγειρικής, τη δουλειά του και την γνωριμία του με τον Billy Bo.

Αναφερόμενος στη ζωή του και την πορεία της καριέρας του, είπε:

«Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη και ήρθα στην Αθήνα στη Γ΄ δημοτικού, οι γονείς μου έβλεπαν ότι δεν τα κατάφερνα με τα τουρκικά στο σχολείο και μου είπαν ότι θα με στείλουν στην Ελλάδα. Στο σχολείο ήμουν δακτυλοδειχτούμενος, μου έλεγαν ”στην Πόλη είχατε ρεύμα; μένατε σε τσαντίρι;”, θεωρούσαν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι κάπου άλλου.

Οι ποδιές για το σχολείο που μου είχε ράψει η γιαγιά μου ήταν μακριές, όταν ήρθα στην Αθήνα και τις φορούσα, μου λέγανε, ”κοίτα τι φοράει, κοριτσίστικη φούστα”. Πήγα σε νυχτερινό τεχνικό λύκειο για να γίνω μηχανικός άλλα τίποτα. Μέχρι που μπήκα σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και είπα ”αυτή είναι η δουλειά μου”.

«Για εννέα μήνες ταλαιπωρήθηκα πολύ να κάνω δικό μου μαγαζί, γιατί δεν με πίστευε κάνεις, ήταν υπόγειο το πρώτο μου μαγαζί, όπου έφτιαχνα ωραίες βιτρίνες. Ο πατέρας μου δεν πρόλαβε το μαγαζί μου, όταν με το ζόρι τον φέραμε από την Κωνσταντινούπολη, μελαγχόλησε στην Ελλάδα και πέθανε στα 67 του.


Είχα χρέη στο δημόσιο γιατί έκανα οικονομικά ανοίγματα, ήμουν μικρός και καλλιτεχνική φύση και δεν με ένοιαζε. Τα χρέη μου ήταν στο δημόσιο άλλα τα ξεχρέωσα και τα ξεπέρασα. Έπεσαν πολλά κοράκια για να πάρουν την επιχείρηση γιατί ήθελα έναν συνέταιρο και κάποια στιγμή, το 2002, άρχισα να βγάζω το όνομα μου προς τα έξω. Το 2004, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες άλλαξα τελείως πορεία στη ζωή μου. Εδώ και 20 χρόνια είμαι ένας άλλος άνθρωπος, είναι η καλύτερη μου εποχή», ανέφερε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Για τα ριάλιτι μαγειρικής και την δουλειά του σχολίασε:

«Εμένα προσωπικά τα ριάλιτι μαγειρικής δεν με αγγίζουν, γιατί δεν μου προσφέρουν αισθητική. Την κουζίνα και τα παιδιά τα θέλω καθαρά, να φοράνε λευκά, με μαζεμένα μαλλιά, να μην έχουν δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και τατουάζ, είμαι λίγο της γαλλικής σχολής. Μιλάμε για υγιεινή και καθαρό πάγκο στη μαγειρική, δεν μπορείς να βγαίνεις έτσι και να γίνονται τελικά ριάλιτι. Η τηλεόραση πρέπει να είναι εκπαιδευτική. Οι ”Γλυκιές αλχημείες” για αυτό έμειναν στον κόσμο. Το πρώτο MasterChef από το οποίο βγήκε ο Άκης Πετρετζίκης, ήταν εκπαιδευτικό και πολύ καλό, δεν ήταν ριάλιτι», είπε ο Στέλιος Παρλιάρος.

«Οι τούρτες τέρατα που βλέπουμε είναι ψεύτικες»

«Μου έχουν ζητήσει πολλές ευφάνταστες τούρτες στη δεκαετία του ‘80. Τα τελευταία χρόνια μου ζητάνε κακόγουστες κατασκευές στις τούρτες, άλλα δεν τις κάνω, γιατί οι τούρτες ”τέρατα” που βλέπουμε είναι ψεύτικες , εγώ θέλω να είναι βρώσιμες. Το χειρότερο είναι οι φωτογραφίες στις τούρτες. Έχω δει να βάζουν το μωρό τους στην τούρτα και να κόβουν το μωρό για να το φάνε, να σου έρχεται στο κουτάλι το μάτι του μωρού σου!»αποκάλυψε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Ο αποκλεισμός του λόγω της παρέας με τον Billy Bo

«Είχα γνωρίσει τον Billy Bo και μάλιστα ένα κομμάτι του ξεκινήματός μου το οφείλω σε εκείνον και στον Μάκη Τσέλιο. Ο Billy Bo ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος αλλά δύσκολος. Του είχαν καλλιεργήσει ότι ήταν ο ωραίος της εποχής, είχε το ύφος.

Τότε ο κόσμος επειδή ήξερε ότι έκανα παρέα με τον Billy Bo μου κάνανε λίγο αποκλεισμό, “μην πηγαίνετε στον Παρλιάρο μην κολλήσετε από το γλυκό” και μιλάμε για το AIDS».

«Δεν έχω μετανιώσει που δεν έκανα δική μου οικογένεια, έχω δυο ανίψια, την Πόπη και τον Φώτη, με τους οποίους μεγαλώσαμε σαν αδέλφια. Εάν είχα δίκη μου οικογένεια, παιδιά, πεθερά και σόι, δεν θα έκανα την καριέρα που έκανα. Σκέψου στις δυσκολίες που πέρασα και να είχα να θρέψω και δυο παιδιά», εξομολογήθηκε στο τέλος ο Στέλιος Παρλιάρος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0khrz800461)