Σε νέα ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης (11/04) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

O Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι γίνονται σταδιακές προσπάθειες αποσωλήνωσης του τραγουδιστή που παραμένει στη ΜΕΘ, αναφέροντας, ότι η μακρά παραμονή ενός ασθενή στην εντατική, εγκυμονεί άλλους κινδύνους.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι έγιναν καλά και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ για πάνω από έναν μήνα. Δεν σημαίνει κάτι, δεν είναι ανησυχητικό για την υγεία του ότι είναι στη ΜΕΘ. Οπωσδήποτε όμως, η μακρά παραμονή στη ΜΕΘ εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του».
Ο Μιχάλης Γιαννάκος συνέχισε λέγοντας ότι το ιατρικό προσωπικό που έχει αναλάβει τον Δημήτρη Κόκοτα, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει ο τραγουδιστής υγιής στο σπίτι του. Όπως ανέφερε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι σοβαρά και διασωληνωμένος, είναι σοβαρά. Από εκεί και πέρα γίνονται και θα γίνουν σταδιακές προσπάθειες αποσωλήνωσης, οι οποίες ελπίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι επιτυχημένες και ο άνθρωπος να γυρίσει υγιής στο σπίτι του. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, πιστεύω και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0h496x1dlzt)
Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε τι σημαίνει, η σταδιακή προσπάθεια αποσωλήνωσης, λέγοντας: «Μπορεί να γίνει μια προσπάθεια σήμερα κι αν αποτύχει, να γίνει ακόμη μία σε δύο μέρες. Ελπίζουμε μια από όλες αυτές να είναι πετυχημένη, ο άνθρωπος να γυρίσει σπίτι του».

«Είναι καλύτερα» είπε η αδερφή του τραγουδιστή

Σε δηλώσεις της μια μέρα η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα, Ελένη Κόκοτα διέψευσε μέσω της εκπομπής «Happy Day» όσα μετέδωσαν νοσοκομειακές πηγές, πως η κατάσταση του τραγουδιστή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Όπως η ίδια είπε: «Δεν μπορώ να ακούω αυτές τις κουταμάρες. Πρέπει να σέβεστε κάποιες φορές και να μην γράφετε ψέματα. Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Βγήκε η κυρία Παγώνη σήμερα και είπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και εμείς αυτή την ενημέρωση έχουμε και είναι όλα καλά. Τα διαψεύδω όλα αυτά, εγώ μιλάω μόνο με τους γιατρούς. Είναι μια χαρά ο Δημήτρης όλα πάνε κάθε μέρα και καλύτερα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0g7pg0ykzwx)
Τέλος, η Ελένη Κόκοτα, μιλώντας στην εκπομπή «Super Kατερίνα», τόνισε πως ο αδερφός της Δημήτρης είναι πολύ καλύτερα και πως σε λίγες ημέρες θα τον ξυπνήσουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0g9xz2o30c9)