Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας πόζαρε ως Άγιος Ανδρέας.
Ο ηθοποιός συμμετείχε μαζί με συναδέλφους του σε ένα πρότζεκτ για το free press περιοδικό «Koita», στο οποίο κλήθηκαν να ποζάρουν ως οι δώδεκα Απόστολοι. Ο Σπύρος Μπιμπίλας εμφανίζεται με άμφια σε βαθύ κόκκινο και ανοιχτό μπλε.

Για το συγκεκριμένο πρότζεκτ φωτογραφήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι Περικλής Λιανός, Κωστής Σαββιδάκης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης και Γιώργος Καρκάς, ενώ στη λεζάντα αναφέρεται:

«Οι δώδεκα Απόστολοι: Ένα ταξίδι στην ιστορία και την πνευματικότητα - Ιούδας, Λάζαρος & Βαραββάς.

Οι δώδεκα Απόστολοι έχουν χαρακτηριστεί από τα βιβλικά κείμενα ως οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού, οι οποίοι διέδωσαν το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο. Αναπόσπαστο μέρος της χριστιανικής πίστης και πνευματικότητας, η ιστορία τους αποτελεί μια πλούσια πηγή έμπνευσης και συζήτησης. Μέσα από τη φωτογραφική απεικόνιση των δώδεκα Αποστόλων στο περιοδικό “Koita Magazine”, η αναγνωστική κοινότητα προσκαλείται να εξερευνήσει την πνευματική κληρονομιά και την ιστορία που ενώνει τον κόσμο τους με το σημερινό. Πέρα από τη θρησκευτική διάσταση, οι δώδεκα Απόστολοι αντιπροσωπεύουν και μια πρόσκληση για αναστοχασμό και συζήτηση σχετικά με θέματα όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η διασπορά των πολιτισμών. Η απεικόνισή τους μέσω του φακού του περιοδικού αποτελεί μια πρόσκληση για ανασκόπηση και εμβάθυνση στη σημαντική αυτή πτυχή της ανθρώπινης ιστορίας και πνευματικότητας».



Σπύρος Μπιμπίλας: Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους. Η τέχνη είναι για όλους, κανένας δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στην τέχνη ή να πει σε κάποιον γιατί εκφράζεται με αυτό τον τρόπο μέσω της τέχνης, γιατί αυτό δείχνει ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια γύρω από τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Πάντα είμαι έτοιμος, το τελευταίο, δε, διάστημα νιώθω και πάρα πολύ ωραία, γιατί σταμάτησα να είμαι το καλό παιδί για όλους».

Λίγες μέρες πριν, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης και η Φωτεινή Τσακίρη πόζαραν σαν Ιησούς και Παναγία για τις ανάγκες του ίδιου περιοδικού. Ο ηθοποιός εμφανίζεται να αναπαριστά τον Εσταυρωμένο, με ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι και αίματα να τρέχουν προς το πρόσωπό του. Με τη σειρά της, η Φωτεινή Τσακίρη φόρεσε ένα μαύρο χιτώνα, αναπαριστώντας την Παναγία, επίσης την ώρα της Σταύρωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ffmfckk0ch)