Η Τερέσα Ουρκίχο παντρεύτηκε τον δήμαρχο της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα, σε μια λαμπερή τελετή που θεωρείται ο «ισπανικός γάμος της χρονιάς».

Τον λαμπερό γάμο στη Μαδρίτη παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 παρευρισκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ισπανικού βασιλικού οίκου των Βουρβώνων-Δύο Σικελιών και της βουλγαρικής βασιλικής οικογένειας.

Σημειώνεται πως η 28χρονη Τερέζα είναι εγγονή της πριγκίπισσας Τερέζας των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών και του Ιντάντε Αλόνσο.

Το ζευγάρι, που έχει διαφορά ηλικίας 20 ετών, ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον περασμένο Ιανουάριο και πιστεύεται ότι είναι μαζί λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Τερέζα φόρεσε ένα υπέροχο λευκό νυφικό για την τελετή που έλαβε χώρα στην εκκλησία San Francisco de Borja το Σάββατο 6 Απριλίου.

Το ιδιαίτερο φόρεμα είχε μεταξωτό πέπλο, μοτίβο από δαντέλα και φουσκωτά μανίκια σε όλο του το μήκος, ήταν ένας φόρος τιμής τόσο για τη γιαγιά όσο και για τη μητέρα της νύφης.

Η νύφη τροποποίησε το νυφικό της γιαγιάς της, πριγκίπισσας Τερέζας των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών από την τελετή του 1961 σε Íñigo Moreno de Arteaga, ενώ και η μητέρα της, Μπεατρίθ Μορένο, φόρεσε μια παρόμοια εκδοχή για τον γάμο της, το 1995.

Καθώς κρατούσε ένα μπουκέτο με ευκάλυπτο και λευκά λουλούδια, η εντυπωσιακή νύφη είχε τα μαλλιά της πιασμένα έναν κομψό κότσο και πρόσθεσε ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια που φορούσε αρχικά η προγιαγιά της, Ινφάντα Αλίσια, δούκισσα της Καλαβρίας.

Ο 48χρονος γαμπρός επέλεξε ένα κοστούμι σε ανθρακί χρώμα με ένα μπεζ γιλέκο.

Γαλαζοαίματοι και πολιτικοί καλεσμένοι στον γάμο της χρονιάς στην Ισπανία

Η αστραφτερή εκδήλωση είναι σίγουρα η σημαντικότερη της χρονιάς για την ισπανική υψηλή κοινωνία και την παρακολούθησαν υψηλού προφίλ άτομα και λαμπεροί καλεσμένοι, όπως ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία, η Ινφάντα Ελένα και η Ινφάντα Χριστίνα και τα παιδιά τους.

Το κομψό ζευγάρι γαλαζοαίματων Fernando Fitz-James Stuart και η Sofia Palazuelo, ο δούκας και η δούκισσα του Huéscar, έδειχναν κομψοί και ευδιάθετοι.

Η πριγκίπισσα Τερέζα των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών, η γιαγιά της νύφης, εμφανίστηκε χαρούμενη, χαιρετώντας τους καλεσμένους στην πόρτα.

Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους ήταν ακόμη Ισπανοί πολιτικοί με τις συζύγους τους, ο Κουμπράτ της Βουλγαρίας με τη σύζυγό του, Carla Royo-Villanova, ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε με τη σύζυγό του, Carla Pereyra κ.ά.

Το τρακ του γαμπρού πριν από τον γάμο και το μήνυμα στο Instagram

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και πολύ νευρικός. Δεν έχω κοιμηθεί. Δεν περίμενα τόση στοργή από τον κόσμο» είπε ο γαμπρός, ο οποίος είχε άγχος πριν από τον γάμο.

Αλλά αργότερα μπόρεσε να απολαύσει το απόλυτο θαύμα της ημέρας, μοιράζοντας στιγμιότυπα του ίδιου και της συζύγου του στο Instagram μέσα στην εκκλησία και, αργότερα, χορεύοντας στη δεξίωση, αποκαλώντας το: «Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μας».

Μετά την έξοδο από την εκκλησία, οι νεόνυμφοι χαιρέτησαν τους βασιλικούς θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω, μοιράζοντας ένα γλυκό φιλί.

Ποιο είναι το νεόνυμφο ζευγάρι που έκανε τον ισπανικό γάμο της χρονιάς

Η 28χρονη Τερέζα είναι χρηματοοικονομική αναλύτρια στη Merlin Properties, μια διεθνή εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα. Εργάζεται εκεί πέντε χρόνια και έλαβε διπλό πτυχίο Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Universidad Pontificia Comillas.

Ο Χοσέ είναι μέλος του Λαϊκού Κόμματος και είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης από το 2015 - και δήμαρχος από το 2019.

Φωτογραφίες: Instagram