Συνεχίζεται η δίκη του πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου, με την Κατερίνα Διδασκάλου να καταγγέλλει, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ένα σοκαριστικό περιστατικό που της συνέβη με τον κατηγορούμενο.

Η ηθοποιός είπε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο στη σειρά «Έρωτας». Όπως είπε, κάποια στιγμή ο ίδιος μπήκε στο καμαρίνι της και της είπε ότι τον «κα*** πολύ». Η Κατερίνα Διδασκάλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτός αυνανίστηκε, εγώ είχα πάθει σοκ, δεν το περίμενα. Αργούσα και χτυπούσε απέξω η μακιγιέζ. Ήρθε προς τα πάνω μου, εγώ του έλεγα ”τι κάνεις; Χτυπάει και κόσμος απέξω”. Μαζεύτηκα όσο μπορούσα. Προσπάθησε να διεισδύσει. Τελείωσε πάνω μου. Εγώ το είπα στο ΣΕΗ και ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον χώρο μας».

Πρόεδρος: Γιατί δεν καταγγείλατε;

Μάρτυρας: Είχα τρία μικρά παιδιά. Δύο στην εφηβεία, ένα μικρό παιδί στο δημοτικό. Επίσης στην αρχή νιώθεις ένοχος ο ίδιος. Λες πώς βρήκε το θράσος και μπήκε στο καμαρίνι. Τότε δεν το είπα, το ανέφερε αργότερα στο ΣΕΗ, έκανα καταγγελία περίπου μία τριετία μετά.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός». Η ηθοποιός μίλησε για τον σκηνοθέτη, τον οποίο, όπως είπε, γνωρίζει από το 2001 και τον χαρακτήρισε ως πολύ καλό στη δουλειά του και πολύ καλό άνθρωπο. Σύμφωνα με όσα είπε στην κατάθεσή της: «Ο άνθρωπος ήταν κατάπληκτος όταν έμαθε για την καταγγελία! Είναι πολύ σοβαρό αυτό. Είναι συνεργάτης, δεν είναι φίλος μου. Πάντα μου έκανε εντύπωση πόσο βοηθούσε…».

Επιπροσθέτως, η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου σχετικά με την καταγγελία που έχει διατυπωθεί σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό, τόνισε ότι δεν θέλει να μιλήσει εναντίον καμίας γυναίκας. «Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοί μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο», είπε η κυρία Τζομπανάκη.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;

Μαρία Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Μαρία Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σ' εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες».

Η δίκη του Κώστα Κωστόπουλου συνεχίζεται στις 16 Μαΐου.