Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, στη συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Καινούργιου την Πέμπτη 4 Απριλίου, σχολίασε τις δηλώσεις του Νίκου Αναδιώτη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και γενικότερα για την ομοφυλοφιλία.

Ο ηθοποιός δεν έχει διστάσει να εκφράσει την εναντίωσή του ως προς τον γάμο και την τεκνοθεσία από τους ομόφυλους, να τονίσει την πίστη του στον Θεό και στις αρχές της Εκκλησίας και να διατυπώσει την άποψη ότι η «ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία».

Σε σχετική ερώτηση η Σταματίνα Τσιμτσιλή απάντησε: «Ο Νίκος είναι ένα πολύ καλό παιδί, της θρησκείας, της οικογένειας, που ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι με έχει ξενίσει το πόσο συντηρητικά εκφράζει τις απόψεις του, γιατί θεωρώ ότι και η Εκκλησία του σήμερα αυτό που οφείλει είναι να αγκαλιάζει τους ανθρώπους. Σε όλη αυτή τη συζήτηση που έγινε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια η Εκκλησία ήταν απέναντι».

Στη συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή πρόσθεσε: «Αυτό το καταλαβαίνω, είναι η θέση της Εκκλησίας και τη σέβομαι. Εμένα μου άρεσαν οι ιεράρχες και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας που άνοιξαν την αγκαλιά τους, όχι αυτοί που είπαν "εσύ δεν μπαίνεις στην εκκλησία", δηλαδή δεν πρέπει να συνεχίζουν τη ρητορική... Ο Θεός είναι για όλους. Δεν μπορεί ένας εκπρόσωπος του Θεού να οριοθετεί την αγάπη του Θεού και της Εκκλησίας».

Τέλος, για το αν η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει μιλήσει με τον Νίκο Αναδιώτη, είπε: «Δεν έτυχε, δηλαδή πέρα από γιορτές… Δεν έχουμε γενικά επικοινωνία».