Μια ίδιαίτερη και πολύ έντονη συζήτηση με τη Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή Μεγάλη εικόνα, είχε το βράδυ της Δευτέρας 1/4, ο Νίκος Καρβέλας.

Τα λόγια του απέναντι στη δημοσιογράφο για πολλούς άγγιξαν τα όρια της προσβολής και τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους συζητήθηκαν πολύ.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καρβέλας είπε χαρακτηριστικά στη Νίκη Λυμπεράκη: «Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική».

«Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;», τον ρώτησε από την πλευρά της.

Το μεσημέρι της Τρίτης 3/4, ο Νίκος Καρβέλας, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram και έγραψε: «Η αλήθεια πάντα ζορίζεται #νοοσοφια».








Ο αρνητικός σχολιασμός στις πρωϊνές εκπομπές για την συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στην Νίκη Λυμπεράκη

Μετά την προβολή μέρους της συνέντευξης στη Μεγάλη Εικόνα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή επεσήμανε: «Τώρα να πω εγώ ότι ήταν μία άβολη συζήτηση, από την οποία δεν κέρδισε κανένας κάτι. Δηλαδή κάνεις μία συνέντευξη για να ‘κερδίσεις’ κάτι, και τελικά το είδα ως ένα μπρα ντε φερ ερώτησης απάντησης, επίδειξης ισχύως και ένιωθα άβολα σαν τηλεθεάτρια». Τότε ο Κώστας Φραγκολιάς τόνισε ότι αυτός είναι ο Νίκος Καρβέλας και είναι απόλυτος ως άνθρωπος. Λίγο αργότερα, η παρουσιάστρια πρόσθεσε: «Εγώ κατάλαβα ότι πήγε εκεί χωρίς να είναι 100% σίγουρος για την απόφασή του. Έβλεπα έναν άνθρωπο που ένιωθε ενοχικά με την εκεί παρουσία του και προσπαθούσε συνέχεια να αποδείξει στον εαυτό του ‘είμαι εδώ για τους σωστούς λόγους’; Αισθανόταν αμυνόμενα επιτιθέμενος».




Στο «Πάμε Δανάη», επίσης σχολίασαν την συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα:

«Δημόσια συγχαρητήρια στη Νίκη Λυμπεράκη για την ψυχραιμία της και την ευγένειά της», είπε αρχικά η Δέσποινα Καμπούρη.

Ο Άρης Καβατζίκης είπε από την πλευρά του: «Εάν σε προσβάλουν ευθέως, όπως έκανε ο κύριος Νίκος Καρβέλας τουλάχιστον τρεις φορές, της είπε “δεν θα μιλάς, δεν σε ρώτησα, με απογοητεύεις γιατί κάνεις κίτρινα που κάνουν κι άλλοι”. Είναι ευθείες προσβολές απέναντι στη δημοσιογράφο. Όταν δέχεσαι προσβολές, το θέμα είναι να ακροβατήσεις ανάμεσα στην ευγένεια, το να μη χάσεις τη συνέντευξη, να μη χάσεις τον καλεσμένο, γιατί κάποια στιγμή απείλησε ότι θα φύγει. Για να μπορέσεις να το φτάσεις αυτό μέχρι το τέλος χρειάζεται εμπειρία, ψυχραιμία… Δεν ξέρω αν η Νίκη Λυμπεράκη μέσα της κάποια στιγμή είπε ότι θα εναντιωθώ κι εγώ στο λόγο του Νίκου Καρβέλα. Ακόμα κι αν το σκέφτηκε, επέλεξε τη σοφή οδό, να το πάει μέχρι το τέλος. Δεν ήταν λεκτική βία, απλά ήταν προσβλητικός».

Γ.Κ.: Η Νίκη Λυμπεράκη ήξερε ότι έχει απέναντί της έναν ανατρεπτικό άνθρωπο.

Δ.ΜΠ.: Τι σημαίνει ανατρεπτικός; Ανατρεπτικός σημαίνει ότι μπορείς να είσαι αγενής

Ο Αντώνης Πρέκας μίλησε ζωντανά στην τηλεοπτική εκπομπή Super Κατερίνα, αναφερόμενος στον Νίκο Καρβέλα

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για την πολυ λεγόμενη σκηνή στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη  με τον Νίκο Καρβέλα, κάνοντας λόγο για αγένεια και την προσπάθεια του τραγουδιστής να προωθήσει το βίβλίο του ως… σοφιστής.

Αρχικά, ο δημοσιογράφος είπε: «Ε κοιτάξτε να δείτε δεν είναι κάτι που με εξέπληξε. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε μια κοινωνία που οι θεσμοί είναι για πέταμα, βρωμάνε… εσύ που μπαίνεις στη διαδικασία να μιλήσεις για αυτά, τι κάνεις; Μπαίνεις μέσα σε μια λογική μάρκετιν γιατί το ουσιώδες είναι ότι ο Νίκος Καρβέλας έβγαλε ένα βιβλίο που λέγεται “Νοοσοφία” και κάπου εκεί λέει ότι “να ερευνάτε για να σπάσετε τα αυτά της λογικής”. Ήθελε να το παίξει ένας σοφιστής και δοκησίσοφος, αυτός που τα ξέρει όλα».

Όσο για την ατάκα του Νίκου Καρβέλα «η βουλή είναι βόθρος» ο  Αντώνης Πρέκας  είπε: «Η ισοπέδωση των πραγμάτων όπως ας πούμε “η βουλή είναι βόθρος”… Τι θα πει όμως αυτό; Η βουλή είναι οι τριακόσιοι; Μα οι τριακόσιοι αενάως δεν είναι οι ίδιοι. Σε κάθε εκλογική διαδικασία 150 ανανεώνονται και ούτω καθεξής. Γενικά, η ισοπέδωση και η είναι η αρχή του φασισμού και επίσης ο μέγας φιλόσοφος ο Σωκράτης έλεγε ότι “ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα”. Άρα όποιος βγαίνει και θεωρεί τον εαυτό του ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια είναι ένας εν πολλοίς ηλίθιος».

Όσο για το πώς αντιμετώπισε η Νίκη Λυμπεράκη την επιθετική συμπεριφορά του καλεσμένου της προς εκείνη, ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Μια χαρά το αντιμετώπισε, με αμηχανία βέβαια, αλλά μια χαρά, αξιοπρεπέστατα».

Αναφερόμενος στη συνέχεια, στο κίνητρο του μουσικοσυνθέτη μέσα από την εμφάνισή του στην εκπομπή, ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Ήθελε να κάνει αυτό το σόου, διασφάλισε ότι θα είναι και ζωντανή εκπομπή και δεν θα τον κόψει κανείς και είπε αυτά. Και είπε λοιπόν τη θεωρία του ότι ο γυάλινος κόσμος δεν σπάει με ιδέες αλλά με πέτρινες λέξεις. Μα οι λέξεις εκφράζουν ιδέες».

Τέλος, ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Δεν δίνει συνεντεύξεις, αλλά επιλέγει να δώσει συνέντευξη για έναν ευτελή σκοπό, να πουλήσει το βιβλίο του».

Γιώργος Λιάγκας δεν άφησε ασχολίαστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Καρβέλας, στη Νίκη Λυμπεράκη και στην εκπομπή που παρουσιάζει στο Mega, «Μεγαλη Εικόνα», το βράδυ της Δευτέρας 01/04/2024.

Όπως είπε ο παρουσιαστής του «Πρωινού», ο Νίκος Καρβέλας ήταν προσβλητικός απέναντι στην οικοδέσποινα της βραδινής εκπομπής.

«Την κυρία Λυμπεράκη δεν τη ξέρω και δεν έχω δει καμία εκπομπή της στην τηλεόραση αλλά ούτε δελτία ειδήσεων. Δεν την άφησε να μιλήσει ο Καρβέλας. Θεωρώ ότι ήταν αγενής μαζί της. Όταν αποδέχεσαι μία πρόσκληση, οφείλεις να είσαι ευγενικός. Είναι άλλο σκληρός, άλλο αγενής», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Λιάγκας.

«Ο Νίκος Καρβέλας που είναι όντως είναι ένας ευφυής άνθρωπος, ήταν προσβλητικός απέναντι στη Νίκη Λυμπεράκη. Δεν τον υποχρέωσε κανένας. Αφού αποδέχεσαι μία πρόσκληση, οφείλεις να είσαι ευγενής. Δε μπορείς να προσβάλλεις στα μούτρα με αυτόν τον τρόπο μία γυναίκα» πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Βαγγέλη Περρή, για να κάνει το δικό του σχόλιο.