Ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που εφημέρευε, με τους γιατρούς στα Επείγοντα να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασής του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου το πρωί της Παρασκευής: «Στις 28/03/2024, απογευματινές ώρες, μεταφέρθηκε με Σ/ΕΚΑΒ στο ΓΝΑ “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” ο Κόκοτας Δημήτριος, γεν. το 1968 (τραγουδιστής - συνθέτης). Ο εν λόγω είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στην Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου».

Η εισαγωγή του στη Μονάδα Εμφραγμάτων ήταν μονόδρομος, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, με αβέβαιη πρόγνωση. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ κρίσιμα για τον ασθενή. Μάλιστα, χθες ο γνωστός τραγουδιστής υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου, χωρίς όμως οι γιατροί να καταφέρουν να δουν αν υπάρχει κάποια βλάβη ή όχι.

Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτας, Κατερίνα, μιλώντας χθες το πρωί για την κατάστασή του είπε: «Πάει καλά. Συνέβη ένα γεγονός, αλλά πάει καλά. Έχουμε καλούς γιατρούς, δόξα τω Θεώ, και πάει αρκετά καλά. Δεν γνωρίζω πώς συνέβη, δεν ήμουν εκεί, ήταν στις πρόβες. Δεν ήμουν μπροστά. Έχουμε ενημέρωση ότι όλα πάνε καλύτερα». Αναφερόμενη στη 13χρονη κόρη τους, η Κατερίνα Κόκοτα τόνισε ότι το παιδί δεν έχει ενημερωθεί 100% για το τι συνέβη στον πατέρα του και αυτές τις ώρες την προσέχει η γιαγιά της.


Η στιγμή της αδιαθεσίας

Ο Δημήτρη Κόκοτας βρισκόταν στις πρόβες για το μουσικό σόου «J2US» όταν υπέστη το καρδιακό επεισόδιο. Ο στιλίστας του σόου Κώστας Ζήσης περιέγραψε στο «Happy Day» λεπτό προς λεπτό τι συνέβη από τη στιγμή που ο τραγουδιστής αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Όπως είπε, ο Δημήτρη Κόκοτας έφτασε στις πρόβες ευδιάθετος, ντύθηκε και πήγε στο stage. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στο καμαρίνι με έντονες ενοχλήσεις, κάτι που είπε στον Κώστα Ζήση και κάλεσαν βοήθεια.



Άρχισε να ιδρώνει και να έχει τάσεις λιποθυμίας

«Ο Δημήτρης ήρθε στο καμαρίνι και ήταν έτσι ευδιάθετος. Κάναμε αστεία, ντύθηκε και πήγε μέσα στο stage να κάνει την πρόβα του. Λίγο πριν βγει στο stage, ήρθε πάλι στο καμαρίνι και μου είπε ότι δεν αισθάνεται καλά. Άρχισε να γδύνεται, να ιδρώνει και να έχει τάσεις λιποθυμίας. Εκείνη τη στιγμή κάλεσα αμέσως το 166, για να έρθει ασθενοφόρο, και οι άνθρωποι με σύνδεσαν με το γιατρό, με έβαλαν σε ανοιχτή ακρόαση και μίλησε κατευθείαν στον Δημήτρη.

Τον ρώτησε πώς νιώθει, πώς είναι. Του απαντούσε ο Δημήτρης εκείνη τη στιγμή και η γιατρός τον ρώταγε πού αισθάνεται πόνο, πού του έχει μουδιάσει το χέρι, αν έχει τάση για εμετό, αν έχει πόνο στην καρδιά, αυτό.

Ο γιατρός είπε ότι “στέλνω αμέσως το διασώστη με μηχανή για να έρθει αμέσως” και, όντως, ήρθε μέσα στα επόμενα είκοσι λεπτά κι έπειτα από δέκα - δεκαπέντε λεπτά ήρθε και το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Είχε τις αισθήσεις του, ναι, περνούσε δύσκολα εκείνη τη στιγμή, αλλά τις αισθήσεις του δεν τις είχε χάσει. Ήταν ψύχραιμος, πονούσε, μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση με το γιατρό αυτόν, έγιναν όλα πολύ γρήγορα».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ TIME