Είναι ένα από τα πιο σημαντικά δημιουργήματα της ανθρωπότητας, καθώς είναι το πρώτο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη και ήδη ξεκίνησε να ταξιδεύει και να συστήνεται στον κόσμο. Στην χώρα μας, μάλιστα, έκανε και το… ντεμπούτο της στην μουσική. H Sophia, το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, βγάζει τραγούδι και μάλιστα με Έλληνα καλλιτέχνη.

Η Sophia συμμετέχει στο τραγούδι «AI Love», κάνοντας ντουέτο με τον Lil Koni, έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες.

Εκφράζοντας τη νεότερη γενιά καλλιτεχνών, που δημιουργεί στο σήμερα και ταυτόχρονα διαμορφώνει τις τάσεις για το μέλλον, ο Lil Koni είναι ο πρώτος και ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης που κάνει ντουέτο με ρομπότ.

Το «AI Love», που κυκλοφορεί από την Panik Records, έχει σύγχρονο ήχο και house επιρροές, σε μουσική και στίχους του Lil Koni. Την παραγωγή έκανε ο ταλαντούχος παραγωγός Echo.

Το single συνοδεύεται από music video που ο Lil Koni και η Sophia γύρισαν στη Ρόδο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Hacky.

Ο Lil Koni συνεχίζει προηγουμένως έχει κυκλοφορήσει τα digital singles «Haraso» και «Θαύματα», δισκογραφικές δουλειές όπως το EP «Highland» και συνεργασίες, μεταξύ των οποίων το «Tentacion» με τον Tranno και το «Κοντά Μου» με τον Saske.

Lil Koni ft Sophia The Robot - AI Love (Directed By Hacky)