Προσεχώς κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Τζέιµς Μίντλετον, του ωραίου αδερφού της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον. Ενα βιβλίο που θα συγκινήσει πολύ κόσµο, αφού σε αυτό όχι µόνο αποκαλύπτει το πρόβληµά του µε την κατάθλιψη, η οποία τον ταλάνιζε επί µακρόν, αλλά και οµολογεί πως ένα «υπέροχο πλάσµα», η τετράποδη Ελλα, του έσωσε τη ζωή.

Ο λόγος για το «Meet Ella: The dog who saved my life», που από τώρα οι κριτικοί θεωρούν πως θα γίνει best seller. Ο Τζέιµς είναι φουλ στις ευαισθησίες και η ευαλωτότητα είναι -ορθότερα, ήταν- το κύριο χαρακτηριστικό του, αν κρίνουµε από τα λόγια του για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε. Και τον έριξε στα πατώµατα.

meet-ella-scaled



Η µεγάλη του αγάπη υπήρξε η Ελλα, ένα κόκερ σπάνιελ, το οποίο υιοθέτησε όταν εκείνος ήταν 20 ετών και έφυγε από τη ζωή 15 χρόνια µετά, πέρσι. Μαζί πήγαιναν στα βουνά της Σκωτίας, αλλά και σε βασιλικούς γάµους. Μαζί της γνώρισε και τη, γαλλικής καταγωγής, σύζυγό του, Αλιζί Θεβενέτ…

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Σεπτέµβριο του 2019, όµως, λόγω της µετέπειτα έξαρσης του COVID, ανέβαλαν δύο φορές τον γάµο τους. Οπως ακριβώς η κόρη του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα, µε τον δικηγόρο Μάθιου Κουµάρ.

Τελικά, ο Τζέιµς και η Αλιζί παντρεύτηκαν το 2021. Και φυσικά η Ελλα τον συνόδευε στις περισσότερες γκράντε εκδηλώσεις όπου τον προσκαλούσαν, ιδιαίτερα αφότου η αδελφή του παντρεύτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαµ. Ολα όµως άλλαξαν και η ζωή του γέµισε νόηµα τον περασµένο χρόνο, όταν γεννήθηκε το παιδί του ζευγαριού, Ινιγκο. Και κάπως έτσι εµπνεύστηκε να γράψει, για «να τιµήσει την οικογένειά του», λέει χαρακτηριστικά.

«Το να γράψω αυτό το βιβλίο µε βοήθησε να συνέλθω από το βαρύ πένθος µετά τον θάνατο της Ελλα, που ήταν εκεί, στις πιο σηµαντικές στιγµές της ζωής µου - και στη γνωριµία µε τη σύζυγό µου. Ο γιος µας γεννήθηκε αφότου “έφυγε” και έτσι δεν τη γνώρισε. Ωστόσο, γνωρίζει τα πάντα για εκείνη. Ενας ακόµα λόγος που θέλησα να γράψω ήταν για να πω στο παιδί µας πώς γνώρισα τη µητέρα του». Η Ελλα, εξηγεί, ήταν η αιτία που ανέκτησε την ψυχική του ισορροπία. «Ηταν εκείνη που µου έσωσε τη ζωή. Συχνά µας προτρέπουν να εξωτερικεύουµε, να µιλάµε για τα προβλήµατά µας, αλλά από πρώτο χέρι σάς λέω πως είναι τροµερά δύσκολο, εξοντωτικό, όταν δίνεις µάχη µε ασθένειες όπως η κλινική κατάθλιψη. Ο θεράπων ιατρός αρχικά µου είπε να λέω στην Ελλα ό,τι σκέφτοµαι και κάπου εκεί διαπίστωσα πόση δύναµη µου έδινε να το κάνω. Θεωρώ πως ήταν "µεταδοτικό". Σιγά-σιγά άρχισα να αναπτερώνοµαι, να ανακτώ την ισορροπία µου. Κάνοντας βήµατα ένα-ένα. Σταδιακά και σταθερά. Ελπίζω ότι µε το βιβλίο µου θα βοηθήσω και άλλους να αντιµετωπίσουν θέµατα ψυχικής υγείας όπως εγώ - είτε τα ζητήµατα που αντιµετώπισαν ανήκουν στο παρελθόν (αν και κάτι τέτοιο, εφόσον µία φορά κυλήσεις δεν µπορείς να προβλέψεις µε 100% βεβαιότητα ότι δεν θα σου ξανασυµβεί), είτε βιώνουν κάτι τέτοιο τώρα, είτε το έχουν ζήσει πρόσφατα».

desfsfddssd

«ΕΝΙΩΘΑ ΧΑΜΕΝΟΣ»


Ανοιχτός και ζεστός, ο Τζέιµς µιλάει για τη «θύελλα» που πέρασε για µερικά χρόνια λόγω της διάγνωσής του µε κλινική κατάθλιψη. Και εστιάζει ξανά στην Ελλα. «∆εν υπήρξε απλώς ένα υπέροχο σκυλί, αλλά η αληθινή παρεούλα µου, εκείνη στην οποία µπορούσα να εµπιστευτώ τα πάντα. Πολύ συχνά ήταν κυριολεκτικά η θεραπεύτριά µου. Η ζωή µου ολόκληρη δεν θα ήταν η ίδια χωρίς εκείνη. Με “επανεκκίνησε”. Η συµβολή της ήταν σαν να πάτησε το κουµπί της επανενεργοποίησής µου, προκειµένου να επικοινωνήσω µε τον “πλανήτη”, µε τους ανθρώπους γύρω µου, ενώ αισθανόµουν χαµένος, ενώ δεν ήξερα από πού να κρατηθώ», αποκαλύπτει συγκλονίζοντας, αναφερόµενος στη «λυτρωτική παρέµβαση αυτού του υπέροχου πλάσµατος», της εκλιπούσας σκυλίτσας του, στη ζωή του.

Ενώ, ανέµελος πια, χαϊδεύει κάποιο από τα τωρινά σκυλάκια ή το προβατάκι του. Οσο για την Κέιτ, έχοντας πια ανακτήσει τις δυνάµεις του και όντας ευτυχισµένος, µπορεί και τη στηρίζει, µπορεί πια και είναι «βράχος» στην περιπέτεια µε την υγεία της. Αν θα είναι και «παρών» στην πρώτη της επίσηµη εµφάνιση µετά το χειρουργείο; «Είναι πιο πιθανό», διατείνονται οι γνώστες της βρετανικής βασιλικής αυλής, «απ' ό,τι η αδελφή τους, Πίπα, αφού είναι εξαιρετικά δεµένοι. Tο επικρατέστερο σενάριο όµως είναι πως θα τους δούµε όλους µαζί».

sdsdasaassa


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 23/3