Σε μεγάλο μπελά έχει μετατραπεί η τεχνητή νοημοσύνη για παρουσιαστές και καλλιτέχνες, καθώς εμφανίζονται κανονικά με τη φωνή τους, μόνο που αυτά που λένε δεν τα έχουν πει οι ίδιοι.
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης είναι άπειρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φωνή τραγουδιστών να λένε τραγούδια που δεν έχουν πει ποτέ, χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν και με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.


Στα πλοκάμια της τεχνητής νοημοσύνης: Σοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά

Χθες, σοκαρισμένη εμφανίστηκε στην εκπομπή της η Φαίη Σκορδά, καθώς είδε τον εαυτό της να διαφημίζει προϊόντα αδυνατίσματος. Η παρουσιάστρια μίλησε έντρομη κατά τη διάρκεια της εκπομπής της για το επεξεργασμένο με τεχνητή νοημοσύνη βίντεο, σχολιάζοντας πως αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Η ίδια ήθελε να ξεκαθαρίσει πως το περιεχόμενο είναι ψεύτικο, ώστε ο κόσμος να μην παραπλανηθεί από το διάλογο.

«Θέλω να δούμε κάτι σοβαρό, που δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα διάσημα πρόσωπα, που λόγω της δουλειάς τους έχουν μία συγκεκριμένη προβολή. Συζητούσαμε και προχθές για την τεχνητή νοημοσύνη και για το κατά πόσο μπορούν πλέον να σου βάλουν λόγια στο στόμα σου χωρίς να τα έχεις πει» είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

«Πήραν ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη με καλεσμένο το διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη και άλλαξαν και τα δικά μου λόγια και τα δικά του, χρησιμοποιούν, όμως, τις δικές μας φωνές. Να πω ότι όλο αυτό είναι απάτη, είναι fake κι έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε. Αρκετοί μού έστειλαν στο Instagram ότι το κατάλαβαν, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνολογία» συμπλήρωσε η αγαπημένη παρουσιάστρια.

«Έχω πάθει σοκ. Είναι και επικίνδυνο αυτό, γιατί πέρα από το οικονομικό, είναι πια και θέμα υγείας. Σοκαριστικό» κατέληξε.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzdzp23b7d5)


Ποιοι άλλοι είδαν τους εαυτούς τους και δεν το πίστευαν

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Σταμάτης Γονίδης με ανάρτησή του ανάφερε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα τραγούδι στο οποίο παρουσιάζεται ο ίδιος με τον Νότη Σφακιανάκη να τραγουδούν ντουέτο προς τιμήν του Βασίλη Καρρά. «Φίλες και φίλοι, την προσοχή σας, παρακαλώ. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα τραγούδι στο οποίο παρουσιάζει εμένα και τον αγαπημένο μου Νότη Σφακιανάκη ως δήθεν ντουέτο προς τιμήν του Βασίλη Καρρά. Είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. (AI cover). Έχουν κλωνοποιήσει τις φωνές μας. Ουδέποτε συμμετείχα και δεν το εγκρίνω. Είναι ντροπή διάφοροι επιτήδειοι να χρησιμοποιούν τα ονόματά μας χωρίς την άδειά μας για ιδίων όφελος. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Λυπάμαι, Σταμάτης» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής.

Για όσους άκουσαν το συγκεκριμένο τραγούδι, ήταν σαν να άκουγαν τους δύο ερμηνευτές. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ “επικίνδυνη”, μπορούν να πάρουν τη φωνή σου και να βάλουν ότι έχεις πει κάτι, ενώ δεν το έχεις πει. Αυτό πρέπει να απαγορευτεί αυστηρά από το νόμο. Εμένα οι άνθρωποι που έβαλαν τη φωνή μου σε ένα τραγούδι χωρίς να το έχω πει ποτέ, ήρθαν στο μαγαζί και μου ζήτησαν συγγνώμη» είπε ο Σταμάτης Γονίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime