Σε δικαστική διαμάχη είναι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, για την πώληση του μεριδίου ιδιοκτησίας της Τζολί στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, το 2021.

Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της βραβευμένης με Όσκαρ 48χρονης ηθοποιού και απέρριψε πέντε από τους επτά ισχυρισμούς που ο Πιτ προέβαλε εναντίον της στην αγωγή που κατέθεσε, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα.

Ο δικαστής απέρριψε τους περισσότερους ισχυρισμούς του κ. Πιτ «επειδή δεν έχουν νομική βάση», είπε ο δικηγόρος της Τζολί, Πολ Μέρφι, σε δήλωσή του την Τετάρτη (20/3).

«Η μήνυση του Πιτ δεν αφορούσε ποτέ επιχειρηματική διαμάχη. Αντίθετα, πρόκειται για τις προσπάθειές του να καλύψει τη σοβαρή κακοποίηση και είμαστε ικανοποιημένοι που ο δικαστής απέρριψε τόσα πολλά από τα παράπονα του κ. Πιτ».

Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: Οι πολλές διαμάχες την τελευταία 6ετία

Η ηθοποιός που υποδύθηκε την κακιά μάγισσα στη ταινία της Disney Maleficent «πραγματικά δεν τρέφει κακή διάθεση για τον Πιτ», είπε ο δικηγόρος της, προσθέτοντας ότι η Τζολί «ελπίζει ότι τώρα θα την απαλλάξει από την επιπόλαιη αγωγή του, θα σταματήσει τις ανελέητες επιθέσεις του και θα είναι στο πλευρό της για το καλό της οικογένειάς τους».

Σημειώνεται ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν εμπλακεί σε σειρά δικαστικών διενέξων, τα τελευταία έξι χρόνια, ανάμεσα σε αυτά και η επιμέλεια των έξι παιδιών τους.

Η νομική νίκη της Τζολί έρχεται αφότου ο 60χρονος πρώην σύζυγός της είχε καταφέρει να πετύχει τρεις νομικές νίκες κατά της ηθοποιού και του δισεκατομμυριούχου Ρώσου Γιούρι Σέφλερ.

Στη διαμάχη για το Miraval, ο Μπραντ Πιτ μήνυσε την Αντζελίνα Τζολί για παραβίαση συμβολαίου, αφού εκείνη πούλησε το μερίδιό της στο κτήμα στον Ρώσο ολιγάρχη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ή τη γνώση του ηθοποιού.

Το ζευγάρι αγόρασε μαζί το Chateau Miraval το 2008, με τον Πιτ να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε μια επιχείρηση αμπελώνων που παράγει βραβευμένο αφρώδες ροζέ κρασί ενώ υπάρχει και στούντιο ηχογράφησης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα δικηγορικά γραφεία από τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αφαίρεσε προσωρινά από τον Σέφλερ το 10% των μετοχών της Miraval, με αποτέλεσμα ο Πιτ να γίνει βασικός μέτοχος.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση έρχεται εβδομάδες αφότου η Τζολί δεν κατάφερε να πείσει ένα Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες να απορρίψει την υπόθεση εντελώς.