Η Ελπίδα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Hello», όπου αναφέρθηκε αρχικά στο 1975 όπου κέρδισε ένα παγκόσμιο βραβείο τραγουδώντας στη Χιλή. Παρών στην τελετή ήταν και ο Χούλιο Ιγκλέσιας με τον μάνατζέρ του, ο οποίος την ήθελε στην Ισπανία.


Δεν ευδοκίμησε - Ήμουν άσχετη με αυτά

Για τον λόγο που τελικά δεν προχώρησε η επαγγελματική πρόταση, η Ελπίδα ανέφερε: «Τι να σου πω; Δεν ευδοκίμησε. Ήμουν άσχετη με αυτά. Αγαπούσα αυτό που έκανα, το χαιρόμουν και δεν ήθελα πολλά πράγματα. Ήθελα να είμαι στην Ελλάδα, να μη στενοχωρήσω τους Έλληνες. Τέτοιες σκέψεις έκανα τότε. Δεν το χειρίστηκε καλά η εταιρεία μου. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες μού παρουσιάστηκαν στην πορεία», ανέφερε αρχικά η Ελπίδα.

Ήταν ενθουσιασμένοι μαζί μου
«[Ήταν βήμα] για τεράστια καριέρα! Αυτοί ήταν ενθουσιασμένοι μαζί μου και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χάλασε αυτή η δουλειά», πρόσθεσε στη συνέχεια η τραγουδίστρια.


1-elpida-tragoydistria-1


Για το αν στενοχωρήθηκε, με αυτή την εξέλιξη

«Πάρα πολύ γιατί μπήκαν και τα πολιτικά στη μέση, με τα οποία εγώ δεν είχα καμία σχέση. Με αποκάλεσαν "χουντική", ενώ εγώ με τη Χούντα είχα καταδικαστεί. Δεν το γνώριζε κανείς. Πέρασα στρατοδικείο και καταδικάστηκα σε τρία χρόνια αναστολή».

Έμεινα δύο μέρες κρατητήριο - Πέρασα στρατοδικείο

«Είχαμε πάει μια εκδρομή με τους φίλους μου και τραγουδούσαμε με τις κιθάρες "Στο περιγιάλι το κρυφό" του Μίκη Θεοδωράκη. Ε, μας πήγαν μέσα! Έμεινα δύο μέρες στο κρατητήριο και ορίστηκε δικάσιμος. Πέρασα στρατοδικείο, αλλά δεν το είπα ποτέ σε κανέναν», περιέγραψε η Ελπίδα.


1-elpida-tragoydistria-2


Την αποκάλεσαν «χουντική»

Συγχρόνως, επιβεβαίωσε ότι προσπάθησαν να βλάψουν την καριέρα της όταν την αποκάλεσαν «χουντική».

Ό,τι έγινε, έγινε

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι έγινε από ζήλεια, η Ελπίδα σχολίασε: «Δεν ξέρω και δεν μ’ ενδιαφέρει να μάθω. Ό,τι έγινε, έγινε».