Η Ελένη Δήμου μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη για την αγάπη της για το τραγούδι, την πορεία της καριέρας της, τις δηλώσεις Γιώργου Νταλάρα και τον Γιώργο Μαρίνο.

Αναφερόμενη στην αγάπη της για το τραγούδι και την πορεία της καριέρας της, είπε:

«Ως παιδί ήμουν λίγο διαβολάκι. Ήθελα πολύ να τραγουδάω. 11 χρονών με πήγε η μητέρα μου στα Ταλέντα του Οικονομίδη, ο οποίος είπε ότι θα έκανα καριέρα. Η μητέρα μου είχε ωραία φωνή, είδε τα όνειρα της να γίνονται πραγματικότητα στο πρόσωπο μου. Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου δεν με ήθελαν τραγουδίστρια. Ζορίστηκα, έφαγα και ξύλο από τον αδελφό μου για να σταματήσω το τραγούδι. Μου είχε σκίσει και κάτι ρούχα, άλλα εγώ ήξερα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου», είπε η Ελένη Δήμου.

«Μία εταιρεία σε βλέπει ως επένδυση και χρήμα. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου κυριαρχεί το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι, ακόμη αναρωτιέμαι πως κατάφερα να κάνω καριέρα με το δικό μου ρεπερτόριο. Αν έλεγα ναι στο λαϊκό τραγούδι, θα είχα μία τεράστια περιουσία, θα είχα λύσει πολλά προβλήματα που εμφανίστηκαν στη ζωή μου, αλλά δεν ξέρω πως θα κοιμόμουν», η Ελένη Δήμου.

«Συνειδητά δεν μου άρεσε να προκαλώ πάνω στη σκηνή και να ξεφεύγει το πράγμα από το συναίσθημα που εγώ ήθελα να δώσω με τη φωνή μου. Το να βλέπουν τα μπουτάκια μου ή το στήθος μου δεν μου έλεγε τίποτα. Δεν θέλω να καταδικάσω γυναίκες συνάδελφους μου που το επιλέγουν, δικαίωμα τους. Ήθελα να επικεντρώνονται στο συναίσθημα της φωνής μου και του στίχου που ερμήνευα και όχι στην εικόνα μου. Δείξε κάποια πράγματα αν θέλεις, αλλά όχι στη υπερβολή και ειδικά όταν μεγαλώνουμε. Η Ελένη Φουρέιρα όμως είναι κατηγορία από μόνη της».

Για τον σύζυγό της, Άκη Γκολφίδη και την γνωριμία τους, αποκάλυψε:


«Με τον Άκη Γκολφίδη μας ένωσε ένας θάνατος. Θα ερχόταν για συναυλία ο Τζέιμς Μπράουν στην Ελλάδα. Το κανονίζαμε καιρό και δυστυχώς ο καλός φίλος μου, Γιώργος Τσελεπίδης, σκοτώθηκε σε τροχαίο. Αποφάσισα να πάω μόνη στη συναυλία στη μνήμη του φίλου μου που το ήθελε τόσο πολύ. Εκεί βρεθήκαμε με τον άντρα μου και από τότε γίναμε αχώριστοι.

Βρεθήκαμε για φαγητό με παρέα, ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Μου έστειλε λουλούδια κι εγώ είπα, ”τον ευχαριστεί ο άντρας μου”. Ο άντρας μου με αντέχει 37 χρόνια, δεν μου στέρησε την ελευθερία μου. Υπήρξε κάποτε άντρας που με έβαζε να κοιτάω τον τοίχο για να μη βλέπω κανέναν. Περάσαμε οικονομικές συμπληγάδες με τον Άκη, δεν σκέφτηκα ποτέ να μην είμαι δίπλα του. Χάσαμε σχεδόν τα πάντα, αλλά δε χάσαμε την αγάπη μας», η Ελένη Δήμου.

Επίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Γιώργου Νταλάρα που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων:

«Όταν πας να πάρεις συνέντευξη ή να την πέσεις σε κάποιον άνθρωπο, πρέπει να ξέρεις ποιος είναι αυτός, τι έχει κάνει και τι έχει προσφέρει στον πολιτισμό. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο που θα πας σε οποιονδήποτε και στον Γιώργο Νταλάρα. Είναι δυνατόν να συμπεριφερθείς στον Γιώργο Νταλάρα με τον ίδιο τρόπο που την πέφτεις σε ένα παιδάκι που τραγουδά δυο χρόνια και έκανε ένα σουξεδάκι; Ο Γιώργος Νταλάρας έχει το δικαίωμα και το δάχτυλο να κουνήσει και συμβουλή να δώσει, οποίος έχει αυτιά και μπορεί να τον ακούσει, καλό θα του κάνει.

«Καταλαβαίνω ότι τα παιδιά κάθονται στο κρύο, αλλά για να βγάλουν τι; Να κάνουν θέμα την ίντριγκα; Ότι είπε για τον Ρουβά, τον Αργυρό, τον Βέρτη ή τον Ρέμο;».

Ακόμη αναφέρθηκε στον Γιώργο Μαρίνο:


«Θυμάμαι τον Γιώργο Μαρίνο ως έναν πολύ ταλαντούχο άνθρωπο, ο οποίος δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει στα χρόνια που υπήρχε χλευασμός για τους γκέι. Την τελευταία μέρα της σεζόν στη ”Μέδουσα” έβαλα κάτι παντοφλάκια με μικρά φτερά και μου είπε “μαρή, που πας με το κανταΐφι στα πόδια”;».

«Θα ήθελα πάρα πολύ να επισκεφτώ τον Γιώργο Μαρίνο, ζήτησα από κάπου να έχω πρόσβαση αλλά δεν μου είπαν…»,δήλωσε, η Ελένη Δήμου.