Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ξεκίνησε από την εφηβική του κιόλας ηλικία να παίζει στην τηλεόραση και από τότε έχει πολλές συμμετοχές στην μικρή οθόνη, στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που αυτή τη σεζόν απολαμβάνουμε μέσα από τη σειρά «Ο Σκαραβαίος», μιλά για όλα σε συνέντευξή του.

1-giergos-pyrpasopoylos-skaravaios-1

Πείτε μας λίγα λόγια για τον «Σκαραβαίο», τη νέα σειρά του Alpha, όπου πρωταγωνιστείτε…

«O "Σκαραβαίος" είναι μια σύγχρονη σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων με στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ crime. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται μια επίλεκτη ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που εξιχνιάζει ανθρωποκτονίες. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους σειρές θα αποκτήσουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα. Είναι και η περίοδος κατάλληλη για να συμβεί κάτι τέτοιο, μιας που πλέον το αστυνομικό δελτίο είναι στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω μέσα από αυτή τη σειρά, θα υπάρξει μια αποδοχή ίσως γεγονότων της ελληνικής κοινωνίας που μέχρι τώρα ήταν κρυφά και στο περιθώριο».


Θα δούμε σκληρές σκηνές στον «Σκαραβαίο»;

«Όχι, σκληρές, δεν θα το έλεγα. Είναι μια σειρά που θίγει κοινωνικά θέματα, που μέχρι τώρα δεν έβγαιναν προς τα έξω».

Ο χαρακτήρας που υποδύεστε, ο Μάκης Πριόβολος, κρύβει και αυτός τις δικές του πληγές…

«Είναι ένας τύπος που είναι λίγο κλειστός, δεν ανοίγεται πολύ. Θα βρεθεί όμως σε μια ιστορία που θα αναγκαστεί να ανοιχτεί και έτσι θα μάθουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτόν».

Το γεγονός ότι ο ήρωας δεν μπορεί να περπατήσει, σας δυσκόλεψε κάπου;

«Όχι ιδιαίτερα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο λόγω ενός ατυχήματος εν ώρα εργασίας και παρόλα αυτά, επειδή είναι μαχητικός στη δουλειά του, συνέχισε να υποστηρίζει την υπηρεσία. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει και αυτός τον αγώνα του, όπως όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», είπε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στο περιοδικό «Λοιπόν» και στον Ανδρέα Θεοδώρου.