Ο Γιάννης Νταλιάνης βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29/2 καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον». Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε και στην αιφνιδιαστική αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» και την απόφαση να αναλάβει εκείνος τον ρόλο.

«Κάθε μέρα, πριν την παράσταση αφιερώνω 1-2 ώρες στο να ξαναπροβάρω το ρόλο μου στον βασιλιά Ληρ, για να κερδίσω το χαμένο έδαφος. Και πέντε μήνες πρόβες να έκανε κάποιος στον συγκεκριμένο ρόλο δε σταματά ποτέ η δουλειά»

«Ήταν αρχές του έτους, που είχα μισή ώρα να αποφασίσω αν θα δεχτώ να αναλάβω τον ρόλο. Αν έλεγα όχι, θα βρισκόταν μια άλλη λύση που δε ξέρω ποια θα ήταν, μπορεί να έμενε ξεκρέμαστη όλη η παραγωγή. Δεν ήταν όμως αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση να πω ναι, ούτε το δέλεαρ της προβολής.

Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο Χουβαρδάς και ο Μόσχος και η επιθυμία μου να αναμετρηθώ με αυτό το κείμενο, ήταν που έκαναν να δεχτώ» είπε αρχικά ο  Γιάννης Νταλιάνης.

«Ο Λεωνίδας Κακούρης δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμα να μας δει. Είναι κι αυτός τώρα πάνω στη φάση. Μας είχε στείλει ένα μήνυμα πολύ θερμό. Με τον Λεωνίδα είχαμε το ίδιο καμαρίνι, είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος. Ήμασταν πολύ κοντά και βοηθάγαμε ο ένας τον άλλον. Έβλεπα την κούρασή του και την υπερκόπωση που ερχόταν σιγά σιγά, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα φτάσει σε αυτό το όριο. Ευτυχώς το αντιλήφθηκε και πήρε αυτή την απόφαση την κατάλληλη στιγμή» ανέφερε σε άλλο σημείο για τον Λεωνίδα Κακούρη ο  Γιάννης Νταλιάνης.