Σκάνδαλο απιστίας, φήμες διαζυγίου – και τώρα ένα φερόμενο «εκρηκτικό έγγραφο». Η ισπανική βασιλική οικογένεια βρίσκεται σε σοβαρή κρίση από τότε που κυκλοφόρησαν οι φήμες για μια πρώην ερωτική σχέση της βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας (51 ετών, όπως αναφέρει η BILD).

Ο γάμος με τον βασιλιά Φελίπε ΣΤ΄ (56 ετών) φημολογείται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Και τώρα ένα διαζύγιο που το ζευγάρι φέρεται να έχει υπογράψει κάνει τον γύρο των ισπανικών μέσων ενημέρωσης. Το περιεχόμενο του εγγράφου; Περισσότερο από «εκρηκτικό».

Επισκόπηση

Στα τέλη του περασμένου έτους, μια υποτιθέμενη σχέση μεταξύ της Λετίτσια και του Χάιμε ντελ Μπούργκο (53 ετών) αποκαλύφθηκε στο βιβλίο «Η Λετίθια και εγώ» του Χάιμε Πενιαφιέλ (91 ετών). Οι φήμες περί απιστίας: Ο φερόμενος ως πρώην εραστής είναι ο πρώην γαμπρός της Λετίτσια, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη μικρότερη αδελφή της Τέλμα Ορτίζ από το 2012 έως το 2014.

Ο Χάιμε ντελ Μπούργκο ισχυρίζεται στο βιβλίο ότι είχε δεσμό με τη Λετίσια από το 2002 και μετά – όταν εκείνη είχε ήδη σχέση με τον βασιλιά Φελίπε. Περιέγραψε μάλιστα τη βασίλισσα ως τη μεγάλη του αγάπη. Η Λετίθια λέγεται ότι συνάντησε τον Ντελ Μπούργκο την παραμονή του γάμου. Η σχέση λέγεται ότι διήρκεσε μέχρι το 2010, όταν μετατράπηκε σε φιλία.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε υπέγραψαν διαζύγιο κατά τη διάρκεια μιας συζυγικής κρίσης στο παρελθόν. Τα έγγραφα ονομάζονται «Συμφωνίες Zarzuela» και, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Nacional de Cataluña», η βασίλισσα Λετίθια φέρεται να εξαναγκάστηκε να τα υπογράψει.

Οι σύμβουλοι της βασιλικής οικογένειας άλλαξαν στη συνέχεια το αρχικό συμβόλαιο γάμου και έβαλαν τη Λετίσια να υπογράψει μια επείγουσα «συμφωνία διαζυγίου» στο παλάτι «Zarzuela» κοντά στη Μαδρίτη, την κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Αν αυτό τεθεί σε ισχύ, οι δύο κόρες τους, η πριγκίπισσα Λεονόρ (18 ετών) και η πριγκίπισσα Σοφία (16 ετών), θα παραμείνουν στο παλάτι με τον Φελίπε μέχρι να ενηλικιωθούν. Η βασίλισσα Λετίθια θα πρέπει να του παραχωρήσει την αποκλειστική κηδεμονία.

Όμως, το ζευγάρι φέρεται να αποφάσισε να αναβάλει το διαζύγιο μέχρι να ενηλικιωθούν οι κόρες τους. Αυτό θα συμβεί τον Απρίλιο του 2025, όταν η Infanta Sofía θα γίνει 18 ετών.