Το πιο δύσκολο κοµµάτι που κλήθηκε να αντιµετωπίσει έως σήµερα είναι το µεγάλωµα του γιου του, καθώς ανήκει στις µεγαλύτερες προκλήσεις. Ο Χρήστος Βασιλόπουλος µιλάει στο «S» για τη 15ετή πορεία του στην Αµερική, αλλά και για το ενδεχόµενο να ξαναπαντρευτεί και να κάνει κι άλλα παιδιά.

Βρίσκεσαι σχεδόν 15 χρόνια στην Αµερική, στο Λος Αντζελες. Πώς αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα και να παίξεις θέατρο εδώ;

Θα βρίσκοµαι στην παράσταση «Το κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ, σε σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου, µε τη Νάντια Μουρούζη, στο «Από µηχανής θέατρο». Οταν το αποφάσισα µετά την πρόταση του σκηνοθέτη, για µένα ήταν σαν κάλεσµα. Είχα µεγάλη ανάγκη να κάνω θέατρο. Εφυγα το 2009 από την Αθήνα και µετά δεν είχα την ευκαιρία να κάνω ξανά θέατρο, οπότε για µένα είναι το µόνο που µου έλειψε πάρα πολύ στη µέχρι τώρα καριέρα µου, ειδικά στο Λος Αντζελες και στο εξωτερικό, όσο έχω δουλέψει.

Μου λες ότι έχεις να κάνεις θέατρο σχεδόν 15 χρόνια, όσο η παραµονή σου στην Αµερική;

Ναι, απέχω από το θέατρο σχεδόν 15 χρόνια, από το 2009, όταν έκανα θέατρο στην Ελλάδα, γιατί στην Αµερική δεν έχω κάνει θέατρο τόσα χρόνια. Μεγάλο διάστηµα, γιατί δούλευα στο θέατρο από τα 17 µέχρι τα 31 µου, κάθε χρόνο.

Μετά τη λήξη των παραστάσεων, θα εξακολουθήσεις να µένεις στην Ελλάδα, µε κάποια άλλη συνεργασία;

Εχω κουβεντιάσει πάλι για θέατρο, αλλά δεν θα συνεχίσω. Θέλω να γυρίσω στην Αµερική, να πάω πίσω στον γιο µου, γιατί ήδη είναι µεγάλο το διάστηµα που λείπω από κοντά του. Θα του κάνω µια έκπληξη, όσο δεν θα έχουµε παραστάσεις τώρα, και θα ξαναγυρίσω. Ισως του χρόνου το κάνω, αλλά για σεζόν. ∆εν νοµίζω να αντέξω µακριά από τον γιο µου το καλοκαίρι. Τα πάντα γυρίζουν γύρω από το πρόγραµµα του παιδιού µου. Ξυπνάω και κάνω την ανάλογη ρουτίνα, τον πάω στο σχολείο, τον γυρίζω… Μας βοηθάει και µια κοπέλα. Η µητέρα του κάνει τη βραδινή ρουτίνα του, τις περισσότερες φορές.

Με τη µητέρα του έχετε χωρίσει, έτσι δεν είναι;

Εχουµε χωρίσει εδώ και ενάµιση χρόνο, αλλά µεγαλώνουµε και οι δύο το παιδί. ∆εν µένουµε µαζί, παρ’ όλα αυτά ξυπνάω κάθε µέρα στις 6 το πρωί, για να είµαι εκεί. Η καθηµερινότητα του παιδιού δεν έχει αλλάξει. Εµείς προσαρµοζόµαστε γύρω από το πρόγραµµά του. Η µητέρα του είναι από την Αϊοβα. Παντρεύτηκα πριν από 14 χρόνια µε την Αντωνία Βεντούρα, χώρισα και έχω κάνει παιδί µε τη Σάρα Κόνορ, µε την οποία δεν είµαστε παντρεµένοι. Με τη µητέρα του γιου µου γνωρίστηκα µέσω εφαρµογής γνωριµιών.

Εχουν διαφορές στην οικογένεια οι Ελληνίδες από τις γυναίκες στο εξωτερικό;

Σίγουρα έχουν, είναι διαφορετική κουλτούρα. Οι Αµερικανοί είναι πολύ προγραµµατισµένοι, εµείς ζούµε τη ζωή. Ο γιος µου θα ήθελα να σκέφτεται ανάµεσα στα δύο.

Την καριέρα που ήθελα την κάνω ακόμα και άλλα πράγματα που έρχονται τα δουλεύω «κρυφά». Εχω πάρα πολύ δρόμο ακόμα


Θα µείνεις µόνιµα στην Αµερική τελικά;

Μόνιµα θα είµαι εκεί, γιατί εκεί είναι ο γιος µου. ∆εν µπορώ να φύγω µακριά του για τα επόµενα χρόνια. Οταν µεγαλώσει, στο µέλλον, θα δούµε. Περίµενα τον ερχοµό του γιου µου, ανυποµονούσα να το ζήσω. Του µιλάω µόνο ελληνικά, η Σάρα τού µιλάει µόνο αγγλικά, κι εκείνος µιλάει και καταλαβαίνει και τις δύο γλώσσες.

Επειτα από 15 χρόνια που βρίσκεσαι στο Λος Αντζελες, πώς είναι τα πράγµατα για σένα εκεί;

Αν δεν είχα τον γιο µου, µπορεί να γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου έχει… περάσει το ταξίδι στο Λος Αντζελες, ως καριέρα, το έχω ζήσει και δεν ξέρω αν θα µπορούσα να συνεχίσω να ζω εκεί. Τώρα αρχίζω και βλέπω τα κακά. ∆εν υπάρχουν ουσιαστικές σχέσεις εκεί, όπως η φιλία, η αγάπη και η οικογένεια. Εχουν διαφορετική έννοια.

Εκανες την καριέρα που επεδίωκες να κάνεις εκεί;

Την πορεία που ήθελα την κάνω ακόµα, αλλά έχω κι άλλα πράγµατα που έρχονται, τα δουλεύω «κρυφά». Εχω πάρα πολύ δρόµο ακόµα. Μπορώ να δουλεύω στην Αµερική, χωρίς να µένω εκεί απαραίτητα. Ο τρόπος µέσω της τεχνολογίας, οι ακροάσεις, τα meetings και τα γυρίσµατα δεν γίνονται εκεί, αλλά από οποιοδήποτε µέρος του πλανήτη.

Χρήµατα έχεις βγάλει;

Ναι, έχω βγάλει χρήµατα.

Σκέφτεσαι να ξαναπαντρευτείς, να κάνεις κι άλλα παιδιά;

∆εν ξέρω ακόµα, θα το δείξει η ζωή, δεν «κλείνω την πόρτα». Αν υπάρξει µια σύντροφος που θα µε κάνει να νιώσω ότι θα τελειώσω τη ζωή µου µαζί της, ναι, ίσως να κάνω και παιδιά, δεν το αποκλείω. Αυτή τη στιγµή δεν είµαι σε σχέση, γιατί έχω αφιερώσει όλο τον χρόνο στο παιδί µου. ∆εν µου λείπει κάτι από τη ζωή µου.

Ποια αίσθηση σου έχει δώσει η γειτονία σου µε τον Μπραντ Πιτ ή όταν είδες τον Τζορτζ Κλούνεϊ, όπως και τον Ρόµπερτ Πάτινσον σε εστιατόριο;

Είδα τον Ρόµπερτ Πάτινσον, ενώ κάποια στιγµή που πήγαµε να φάµε µε τη µητέρα του γιου µου καθόµασταν ακριβώς πίσω από τον Τζορτζ Κλούνεϊ… Και τον Μπραντ Πιτ τον έχω δει. Κυκλοφορούν δίπλα σου και είναι πολύ προσιτοί, απλοί και γειωµένοι. Τι γίνεται εδώ µε τη συµπεριφορά των Ελλήνων συναδέλφων δεν το ξέρω και δεν µε αφορά.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»