Η Έμα Στόουν δεν θα πρέπει να έχει παράπονο. Έχει ήδη φτιάξει εντυπωσιακή συλλογή από βραβεία. Φωτογραφίζεται με τον Γιώργο Λάνθιμο, αποθεώνοντας τον δημιουργό του «Poor Things» («Χαμένα κορμιά») με κάθε ευκαιρία και μοιάζουν να πηγαίνουν παντού μαζί. Ακόμη μία φορά, λοιπόν, προχθές το βράδυ, νιώσαμε εθνικά υπερήφανοι για την επιτυχία του διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνα στα βραβεία BAFTA.

Διαβάστε ακόμα: Η ελληνική ερωτική εξομολόγηση του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στη γυναίκα του στα BAFTA: "Είσαι το άλφα και το ωμέγα μου"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz994n1madux)


BAFTA: Έλαμψαν "Οppenheimer" και Λάνθιμος 

Στην υπέρλαμπρη 77η τελετή απονομής των BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο «Royal Festival Hall», η πολυσυζητημένη ταινία απέσπασε πέντε βραβεία. Σκηνικά, Κοστούμια, Μακιγιάζ & Κομμώσεις και Ειδικά Εφέ, αλλά και ένα από τα κορυφαία: αυτό του Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Την απονομή παρουσίασε ο Ντέιβιντ Τέναντ.

Το επικό «Οppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν κατέκτησε επτά BAFTA: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), Μουσικής, Φωτογραφίας και Μοντάζ. Οι κριτικοί λένε πως θα προτιμούσαν να έχουν τιμηθεί ο Πολ Μέσκαλ ή ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, αλλά ποιος τους ακούει; Όσο για το φιλμ του Τζόναθαν Γκλέιζερ, «Ζώνη ενδιαφέροντος», συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στις απονομές με τρία BAFTA, Kαλύτερης Bρετανικής, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Ήχου, ενώ δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός πως o Τζόναθαν Γκλέιζερ είναι ο «Ντάνιελ ντέι Λιούις των σκηνοθετών» καθώς αναλαμβάνει μόνο έργα στα οποία πιστεύει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz936dxbpyup)

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η στιγμή που το δεύτερο BAFTA γυναικείας ερμηνείας απέσπασε η Ντα Βάιν Τζόι Ράντολφ για την ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα» ή όταν ανακοινώθηκε πως το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου πηγαίνει στην «Ανατομία μιας πτώσης». Με τις ταινίες «Ζώνη ενδιαφέροντος», «Poor Things» και «Τα παιδιά του χειμώνα» να παίζουν παντού, καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για ανατροπές τη νύχτα των Oscar. Την Κυριακή το βράδυ όμως είδαμε και την ταινία ελληνικής συμπαραγωγής του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη, «How To Have Sex», σε σκηνοθεσία Μόλι Μάνινγκ, να τιμάται με το βραβείο Ανερχόμενου Αστεριού, με τη Μία Μακένα-Μπρους να βγαίνει πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού ύστερα από ψηφοφορία. Πώς να κάνετε σεξ. Ή πώς να πάρετε το πρώτο σας βραβείο.

bafta28341065-006
bafta28341073-007
bafta28341306-004
baftabafta_stooun-005
bafta28338809-008
bafta28339813-009
bafta28339822-011
bafta28339988-003
bafta28340624-010
bafta28340955-012
bafta28341037-001
bafta28341041-002


BAFTA: Ποιοι έκλεψαν τα βλέμματα

Η Ντούα Λίπα φορούσε κόκκινη, μάξι, βραδινή δημιουργία του Valentino. Στην ίδια περίπου απόχρωση με το χαλί. Και «ασορτί» κόκκινα μαλλιά. Η Έμα Στόουν πόζαρε σαν τη… χαμένη αδερφή της Μπέλα Μπάξτερ, με σομόν φόρεμα του οίκου Louis Vuitton, για τον οποίο είναι και πρέσβειρα, οπότε δύσκολα θα μπορούσε να εμφανιστεί με ρούχο άλλου σχεδιαστή. Ασύμμετρο, με ένα υπερμέγεθες μανίκι, σε μια απρόσμενη απόχρωση σε πορτοκαλί (ροδακινί τη χαρακτηρίζουν οι «ειδικοί» από το ατελιέ), θα μπορούσε να είναι κοστούμι που θα φορούσε η ηρωίδα την οποία υποδύεται στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things».

Ρούχο για το οποίο απαιτήθηκαν 450 ώρες να ετοιμαστεί. Κακόγουστο; Δεν ήταν σίγουρα από τις πιο αγαπημένες μας εμφανίσεις. Louis Vuitton φορούσε και ο Μπράντλεϊ Κούπερ. Σταυρωτό ημίπαλτο, με γραβάτα, σαν μοντέλο μιας άλλης εποχής, αποδεικνύοντας πως χωρίς μάλλον να το καταλαβαίνει κι ο ίδιος έχει επηρεαστεί από τη σχέση του με την Τζίτζι Χαντίντ, το ακριβοπληρωμένο μοντέλο που θεωρείται περιζήτητο τόσο για τις διαφημιστικές καμπάνιες όσο και για τα εξώφυλλα των περιοδικών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz92gqhzyqk9)

Και η πάντοτε καλοντυμένη όμως Κέιτ Μπλάνσετ επέλεξε δημιουργία του ίδιου οίκου, με τα «χρυσά χέρια» να αφιερώνουν 150 ώρες για να ολοκληρωθεί το μπορντό φόρεμα, με ένα εντυπωσιακό κόσμημα σαν πανοπλία.

Όσο για την Τέιλορ Ράσελ, που γνωρίζουμε (και) ως σύντροφο του Χάρι Στάιλς, πόζαρε με το θλιμμένο βλέμμα της σαν σύγχρονη νύφη, με αποκαλυπτικό Loewe. Η Ναόμι Κάμπελ, πάλι, παρέδωσε μαθήματα πόζας, με πληθωρική, μαύρη δημιουργία Chanel.

Κι αν νομίζατε ότι η Μαργκό Ρόμπι βαρέθηκε να παίζει την Μπάρμπι, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά με ροζ φόρεμα και μαύρα γάντια, σε στυλ «Gilda».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή