Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδή και την αδελφή του Καλλιστώ, παιδιά του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή, και στη Φιλοθέη Μωβ, την τελευταία σύζυγό του, αμέσως μετά τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η οποία ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη. Στην εν λόγω συναυλία, η απουσία της τελευταίας συντρόφου του Αντώνη Βαρδή ήταν ηχηρή, αν και υπέγραψε, σύμφωνα με τα όσα η ίδια έχει δηλώσει, για να πραγματοποιηθεί προς τιμήν του εκλιπόντος συζύγου της.

Ο μεγάλος συνθέτης είχε πει δημόσια, σε μία συναυλία στον Ταύρο, ότι δίνει ευχή και κατάρα στα παιδιά του αλλά και γενικά στην οικογένειά του να μη γίνει κάποια συναυλία στο όνομά του μετά τον θάνατό του. Αυτό στάθηκε αφορμή να ξεχειλίσει το νερό στο ποτήρι ανάμεσα στα παιδιά του Αντώνη Βαρδή και της τελευταίας συζύγου του, καθώς αναζωπυρώθηκε νέα κόντρα μεταξύ τους. Ο Γιάννης Βαρδής άφησε ξανά έντονα υπονοούμενα για την εγκυρότητα του γάμου του πατέρα του με τη Φιλοθέη Μωβ. Αναφέρθηκε και στο χαρτί του γάμου που κινεί υποψίες, γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του θέλει δύο υπογραφές από τον κάθε σύζυγο και ο πατέρας του δεν είχε βάλει δύο υπογραφές. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρδή, δεν μπορεί να ξέρει αν ισχύει ή όχι, καθώς αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν γραφολόγοι και δικηγόροι. Στο θέμα θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη για να βρεθεί η λύση.

Είχαν άριστες σχέσεις

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία σύζυγος του Αντώνη Βαρδή είχε άριστες σχέσεις με τα παιδιά του, κάτι που δεν συνεχίστηκε όταν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή. Οι ισορροπίες χάθηκαν και κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τις αναταράξεις που ήρθαν αργότερα και ήταν μεγάλες. Ο Αντώνης Βαρδής έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ λίγους μήνες πριν είχε παντρευτεί αθόρυβα την επί 13 χρόνια σύντροφό του, Φιλοθέη Μωβ. Ο γάμος τους ήταν πολιτικός κι έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, καθώς παρόντες ήταν μόνο τα τρία παιδιά τους και κάποιοι άλλοι συγγενείς.

Η δικαστική διαμάχη με τον Γιάννη Βαρδή και την τελευταία σύντροφο του πατέρα του ξεκίνησε μετά τον θάνατό του. Το ζευγάρι ήταν 13 χρόνια μαζί και η αναρώτηση του Γιάννη Βαρδή ήταν γιατί να θέλει να τον παντρευτεί τρεις μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Η Φιλοθέη Μωβ στις 4 Φεβρουαρίου του 2016 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και υπέβαλε μήνυση εναντίον της Καλλιστώς και του Γιάννη Βαρδή, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, την κλείδωσαν έξω από το σπίτι, στην Παιανία, στο οποίο έμεναν όλοι μαζί κι έτσι αναγκάστηκε να καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τα ασφαλιστικά δικόγραφα αναφέρουν πως ο Γιάννης Βαρδής της ανακοίνωσε ότι είχαν αλλαχθεί οι κλειδαριές. Αφορμή ήταν ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Βουλγαρία που υπήρχε στο όνομα του Αντώνη και του Γιάννη Βαρδή. Ο Γιάννης Βαρδής προσπάθησε να «τραβήξει» χρήματα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Φιλοθέη Μωβ αρνήθηκε κάθε ανάμιξη. Ο Γιάννης Βαρδής της ζήτησε να υπογράψει ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, το οποίο ορίζει πως παραιτείται από κάθε αξίωση από τραπεζικό λογαριασμό που είναι στο όνομα του Αντώνη Βαρδή, προκειμένου να την αφήσει να μπει στο σπίτι, ενώ το 2016 οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρδής ζήτησε συγγνώμη κι εκείνη αποφάσισε να αποσύρει τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

«Γνωρίζω πράγματα»

Ο γνωστός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης Άκης Δείξιμος, ανιψιός και βαφτιστήρι του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή, μιλώντας για το θέμα στην «Απογευματινή» της Κυριακής είπε: «Ο Αντώνης Βαρδής ήταν αδελφός του πατέρα μου, θείος μου και ήταν και νονός μου, με είχε βαφτίσει κιόλας. Είχαμε μια ιδανική σχέση. Μέχρι το τέλος του, είχα επαφή μαζί του. Με τη Φιλοθέη ήταν μαζί αρκετά χρόνια. Γνωρίζω πράγματα που έχουν συμβεί, από τον ξάδελφό μου τον Γιάννη, επειδή μιλάω μαζί του, από την πλευρά του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δικαστική διαμάχη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει ποιος είναι ο αρμόδιος, για το ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος».

Σχετικά με την κατάσταση του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή λίγο πριν παντρευτεί, τρεις μήνες πριν πεθάνει, όπου δεν μπορούσε να μιλήσει, είπε: «Γνωρίζω ότι η κατάσταση του Αντώνη ήταν άσχημη εκείνη την περίοδο, τον είχα δει κι εγώ τότε, το τελευταίο διάστημα... δεν ήταν η περίοδος που ήταν σε θέση να παντρευτεί ο Αντώνης, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οσο τους θυμάμαι ήταν αγαπημένο ζευγάρι. Η Φιλοθέη ήταν η επιλογή του Αντώνη». Αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ του γιου και της συντρόφου τού Αντώνη Βαρδή τόνισε ότι: «Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιου είδους διαδικασίες σε οικογένειες, που βρίσκουν λύσεις μέσω της δικαστικής οδού. Εύχομαι να βρεθεί η λύση».

 

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής