Παιδί ηθοποιών, η Μαριλού Κατσαφάδου επιβεβαίωσε ότι «το µήλο πέφτει κάτω από τη µηλιά». Η ηθοποιός µίλησε στο «S» για τη δουλειά της, για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να είναι δίπλα στον γιο της την πρώτη µέρα του στο σχολείο, για την απώλεια της µητέρας της και του φίλου της Πάνου Νάτση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο να ξαναπαντρευτεί και να αποκτήσει ακόµα ένα παιδάκι, επιβεβαιώνοντας αθόρυβα και διακριτικά τον χωρισµό της από τον Χρήστο Ζαχαριάδη.

Πώς είσαι αυτόν τον καιρό;

Μόλις τελείωσα τις παραστάσεις στο έργο «Η εκατοµµυριούχος», στο θέατρο «Παλλάς». Επέστρεψα στο µιούζικαλ, σε ένα είδος µε το οποίο έχω ασχοληθεί πολύ, έχω παίξει σε πολλές παραστάσεις, το αγαπάω και µου αρέσει. Συνεχίζω τα γυρίσµατά µου για τη σειρά «Μαύροι πίνακες», το οποίο έχουν γράψει η Σοφία Καζατζιάν µε τον Μάριο Ιορδάνου και θα προβληθεί στο Star. Είναι ένα αστυνοµικό θρίλερ 10 επεισοδίων.

Πολλές οι παραστάσεις στο θέατρο, όπως και τα σίριαλ. Είναι καλό αυτό;

Υπάρχει σίγουρα υπερπληθώρα στο θέατρο, το οποίο δεν είναι και τόσο καλό, για να πω την αλήθεια, µοιράζεται πολύ ο κόσµος. Πόσο επιτυχηµένη µπορεί να είναι µια παράσταση, πόσοι να έρθουν από την Αθήνα και πόσοι από την επαρχία καθηµερινά; Πόσο γεµάτο µπορεί να είναι το θέατρο; Οσον αφορά την τηλεόραση, δεν είναι κακό που έχει «ανοίξει», που υπάρχουν τόσες σειρές, που δουλεύει επιτέλους κόσµος που δεν τον έχουµε δει ποτέ.

Πληρώνονται ικανοποιητικά οι ηθοποιοί;

Φαντάζοµαι, πληρώνονται. Εγώ πληρώνοµαι πάντως πολύ καλά, είµαι στον Κοκλώνη, µια χαρά µέχρι στιγµής. ∆εν συζητάω ποτέ πόσα χρήµατα παίρνω, είναι πολύ προσωπικό. Εµπιστεύοµαι µόνο τον πατέρα µου και την κολλητή µου για να συζητώ τέτοια θέµατα. Ακόµα και τώρα, που µπήκαν οι «Σέρρες» στο Netfl ix, και είµαι πολύ χαρούµενη, πραγµατικά.

Ανοίγεται «δρόµος» για το εξωτερικό µετά την είσοδο της σειράς στο Netflix;

∆εν ξέρω, µακάρι.

Θα το έκανες;

Ναι, γιατί να µην το κάνω; Αρκεί να είναι κάτι που να µπορώ να γυρίσω ξανά πίσω, δεν θέλω να µείνω εκεί για πάντα. Ο τρόπος έκφρασης είναι εδώ στην Ελλάδα, µε την ελληνική γλώσσα. ∆εν είναι εύκολο να παίζεις σε ξένη γλώσσα, δεν βοηθάει η γλώσσα µας. Θα παίζω µαφιόζους Ιταλούς εκεί, τέτοια δίνουν στους Ελληνες (γέλια).

Πώς είναι να βλέπεις στο σίριαλ «Σέρρες» τον αείµνηστο Πάνο Νάτση, µε τον οποίο παίζατε µαζί;

Εχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που βίωσα απανωτά τις απώλειες, έχω µάθει να ζω µε αυτό, το έχω συνηθίσει. Τον Ιούνιο του 2021 «έφυγε» η µαµά µου και ο Πάνος ήταν τον Γενάρη του 2022, ήταν ζόρικο κοµµάτι. «Εχασα» τη µαµά µου και έπειτα από ενάµιση µήνα έφυγα να κάνω τα γυρίσµατα για τις «Σέρρες». Ηταν και ξεσπίτωµα µαζί, γιατί ήµουν µακριά από την οικογένειά µου, δεν είδα το παιδί µου να πηγαίνει πρώτη µέρα στο σχολείο… Ηταν δύσκολα να κάνω όλη µέρα γύρισµα και να γυρίζω το βράδυ µόνη µου στο δωµάτιο, είχα σοκαριστεί. Στην αρχή ήταν δύσκολο να δω τον Πάνο, τώρα όχι, το ξεχνάω ότι έχει «φύγει», δεν νιώθω τη µαυρίλα της απώλειας πια. Νιώθω ήρεµα και ήσυχα ότι είναι εντάξει και εκείνος και η µαµά µου. Εχει «κάτσει» ο πόνος. Προσπαθώ να το ξεχνάω µε το παιδί µου, περνάµε πολλές ώρες µαζί, παίζουµε, κι αυτό µε ξεκουράζει.

Πώς βλέπεις το δικό σου µέλλον;

∆εν το σκέφτοµαι αυτό, βάζω στόχους. Θέλω να παίξω στην Επίδαυρο, όπου δεν έχω παίξει ποτέ. Το πάω µέρα µε τη µέρα, ίσως λόγω και του παιδιού.

Σε προσωπικό επίπεδο;

Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει…

Βλέπεις και επόµενο γάµο;

Οχι, δεν ξέρω. Προς το παρόν, θέλω να µεγαλώσω το παιδί µου.

Σκέφτεσαι το ενδεχόµενο να κάνεις ακόµα ένα παιδάκι;

Θα ήθελα να έχει αδελφό ο Παναγιώτης. Κάποια στιγµή, αν είµαι κι εγώ ακόµα σε φάση να µπορώ, θα ήθελα ακόµα ένα παιδί, γιατί όχι; Ναι, θα ήθελα να ξαναζήσω την εµπειρία αυτή και να υπάρχει ένας αδελφός ή µια αδελφή, είναι πολύ σηµαντικό να έχεις αδελφό. Επειδή µπορεί να υπάρξει απόσταση του ενός παιδιού από το άλλο, είναι σηµαντικό, είναι άλλος δεσµός.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»