Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα και δημοφιλείς καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη νόσο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης.

Ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για τη δική του περιπέτεια. Με ένα post που μοιράστηκε με τους followers του στο Instagram, μιλά ξανά για αυτό που το άλλαξε τη ζωή. «Έναν χρόνο πιο μακριά από τον εφιάλτη που διαλύει τη ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην ανάρτησή του.

Όπως, μάλιστα, είπε μιλώντας στο MEGA, «όσο φεύγει ο χρόνος, φεύγει και ο φόβος».

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα όχι γιορτής, αλλά ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, μια μέρα για να μιλήσουμε λίγο για τον καρκίνο ανοιχτά και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτήν τη διαδρομή που λέγεται καρκίνος. Οι άνθρωποι δεν έχουνε καταλάβει ακόμα και σήμερα ότι όσο πιο νωρίς εντοπίσουν τη νόσο, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να επιβιώσουν. Είναι μια πολύ σκληρή αρρώστια η οποία ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο. (…) Κανένας δε θα νοιαστεί για εμάς, εμείς οι ίδιοι πρέπει να εξεταζόμαστε» ανέφερε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου: Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία - Ανάγκη για ανάληψη δράσης

Αντίνοος Αλμπάνης: «Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει και ο φόβος»

Όπως είπε ο ίδιος: «Όταν μπαίνεις σε αυτήν τη διαδικασία προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος αλλά δεν τα καταφέρνεις πάντα. Η διαδικασία των θεραπειών, όσο και αν εξελίσσονται, είναι επίπονη. Αυτό που μας ταλαιπώρησε, είναι τα θεραπευτικά σχήματα και όχι τόσο ο καρκίνος αυτός καθαυτός. (…) Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει και ο φόβος που έχω και οι δυσάρεστες αναμνήσεις και ξαναγεννιέται μέσα μου η ελπίδα μου για ζωή».

Ο  Αντίνοος Αλμπάνης έκλεισε με μια παράκληση: «Απευθύνω έκκληση στους ανθρώπους να βοηθήσουν τους ογκολογικούς ασθενείς, γιατί το έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywbboful8d5)