Ο Ορφέας Αυγουστίδης βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Φυσικά, η μητέρα του και αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει μέσω ζωντανής σύνδεσης για τον μονάκριβο γιο της.

Δείτε ακόμη: Ορφέας Αυγουστίδης για τη σύζυγό του - "Η Γεωργία μού ενέπνευσε την ανάγκη να κάνουμε οικογένεια"


Όφειλα να προστατεύσω στο παιδί μου

«Εξαιτίας της μητρικής αγάπης όφειλα να προστατεύσω στο παιδί μου, στην περίπτωση που ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά του μπορεί να είναι γεμάτος παγίδες, όχι εκ των άλλων, αλλά λόγω έλλειψης ταλέντου, ανθεκτικότητας, λογικής, καλλιέργειας. Ήμουν σιωπηλή, περίμενα. Ο Ορφέας ήθελε να γίνει σκηνοθέτης, όχι ηθοποιός», ανέφερε αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη.

Έκλαιγα με λυγμούς, γιατί είδα το ταλέντο του

«Πήγα στο θέατρο, στην πρώτη παράσταση που έκανε με την Ελένη Ράντου. Είχα πολύ μεγάλη αγωνία, δεν ήθελα να εκτεθεί το παιδί μου. Ήθελα να βιώσει την αντικειμενική πραγματικότητα του εκτίθεμαι. Όταν έχεις μπροστά σου τους θεατές, δεν είναι παίξε-γέλασε. Είσαι εσύ ο ίδιος με την ψυχή σου. Όταν τέλειωσε η παράσταση έκλαιγα με λυγμούς, γιατί είδα το ταλέντο του. Ακόμη άγουρο, αλλά το είδα, δεν ξεγελιέμαι. Ήξερα ότι τον περιμένει μια διαδρομή αφοσίωσης, συνεχούς εκπαίδευσης, θα ζούσε της δικής του εποχής τα μικρά ή μεγάλα αγκάθια. Μιλάω αντικειμενικά. Ο Ορφέας είναι ένας ηθοποιός που θα αφήσει αποτύπωμα στον χώρο μας, που θα το θυμούνται. Είναι φοβερό, έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε στη συνέχεια η Μαρία Τζομπανάκη.

Δεν ήταν δύσκολο παιδί - Είναι τίμιος άνθρωπος

«Από μικρό παιδί είχε μια παράξενη ψυχραιμία για την ηλικία ενός παιδιού. Ήταν πολύ τρυφερός, πολύ τακτικός, του άρεσε να διαλέγει τα ρούχα του. Είχε και μεγάλη τρυφερότητα και μεγάλη αποφασιστικότητα και ταυτόχρονα ήταν πολύ διεισδυτικός. Έτσι είναι και ο γιος του. Ήταν τόσο ωραία αυτά που έζησα με τον γιο μου. Θα τα ξαναπερνούσα όλα. Δεν ήταν δύσκολο παιδί. Είναι τίμιος άνθρωπος και ψυχή, είναι ξεκάθαρο. Τον αγαπώ, ρε Νίκο», συμπλήρωσε η Μαρία Τζομπανάκη, εμφανώς συγκινημένη που μιλούσε για τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: