Στη Μυρτώ Λοβέρδου και το Bovary.gr μίλησε η Έλλη Στάη για την καριέρα της, τη μητρότητα και το τρίτο εγγόνι της που έρχεται.

«Η γυναίκα στη δημοσιογραφία ήταν και παραμένει πολύ δύσκολο, τότε παραπάνω, γιατί ήταν λίγες και ειδικά στην τηλεόραση τις προτιμούσαν για pretty face. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να δώσεις κι εγώ την έδινα με μανία. Θυμάμαι μια φράση που μου 'χε πει ο Λαμπρίας: "Μα επιτέλους τι θέλετε; Είστε νέα, ωραία. Θέλετε να κάνετε κάτι που κάνουν οι γέροι και άσχημοι;". Ήταν πράγματι δύσκολο αλλά εγώ δεν θα 'λεγα ότι καταπιέστηκα και πολύ. Χρησιμοποίησα τον χαρακτήρα μου που σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μου είναι ένας και συγκεκριμένος.

Με ρωτάνε συχνά τι χρειάζεται για να προχωρήσεις. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Ήμουν πολύ τζόρας. Είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα που με είχε απειλήσει κιόλας ότι αν φύγω, δεν θα βρω δουλειά πουθενά. Εγώ έφυγα και βρήκα κατευθείαν, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Τότε είχα σκεφτεί μήπως έφταιγα εγώ, αλλά πολύ γρήγορα το πέταξα από πάνω μου.

Όταν σταμάτησα την τηλεόραση, έκανα μια τεράστια αποτοξίνωση, το είχα μεγάλη ανάγκη. Έκλεισα τα social - πρόσφατα τ' άνοιξα πάλι. Από την άλλη, αν δεν σε θυμάται κανείς, νομίζω ότι είναι πολύ πικρό για ανθρώπους που έχουν ζήσει στη δημοσιότητα. Είναι άσχημο να ξεχνιέσαι και δύσκολα μπορεί να το σηκώσει κάποιος, όσο κι αν το 'χει φιλοσοφήσει» αναφέρει η Έλλη Στάη.


Για τρίτη φορά γιαγιά!

Μιλώντας η Έλλη Στάη για τον γιο της και τη μητρότητα, αποκάλυψε ότι θα γίνει για τρίτη φορά γιαγιά.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το παιδί και η απόφασή μου να το κάνω εκείνη την ώρα, στα 27-28, και όχι αργότερα, ήταν πολύ συνειδητή. Σκεφτόμουν ότι αν δεν το κάνω τώρα, δεν ξέρω αν θα το κάνω ποτέ. Για έναν περίεργο λόγο οι επαγγελματίες γυναίκες της γενιάς μου δυσκολευτήκαμε να κάνουμε πάνω από ένα παιδί. Ίσως γιατί οι ζωές μας δεν είχαν καμία κανονικότητα οικογενειακού τύπου, σαν να μην υπήρχε ο χρόνος για να δώσεις. Θαυμάζω τις νεότερες που κάνουν περισσότερα παιδιά και έχουν και το επάγγελμά τους. Θαυμάζω τη γυναίκα του γιου μου που έχει τη δουλειά της και τώρα κάνει το τρίτο παιδί. Κάτι έχουν κερδίσει αυτές οι γενιές από ωριμότητα.

Με τον γιο μου είχα πολύ καλή σχέση. Τώρα που τα συζητάμε μου το λέει κι εκείνος - μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Τα παιδιά θέλουν να 'χουν τους γονείς τους κοντά, να επικοινωνούν. Αλλά θέλουν και τη σταθερότητα και την αυστηρότητα, που βάζει το πλαίσιο, όσο κι αν αντιδρούν, γιατί αυτό σημαίνει αγάπη και ασφάλεια. Πιο εύκολο είναι στην ιδανική κατάσταση που οι γονείς είναι μαζί και είναι όλα τέλεια. Αλλά επειδή αυτό δεν υπάρχει πάντα, το ίδιο μπορεί να δώσουν και αν είναι χωρισμένοι, αλλά να έχουν καλή συνύπαρξη. Ναι, εγώ είχα εκπληκτική συνύπαρξη με τον μπαμπά του Μάρκου (σ.σ.: Δημήτρης Κατσίμης, ο δεύτερος σύζυγός της με τον οποίο είχε χωρίσει). Ήταν ο καλύτερός μου φίλος, ο πιο αγαπημένος μου άνθρωπος μέχρι που πέθανε», αναφέρει η Έλλη Στάη.

«Γιαγιά; Ναι. Είναι νομίζω ο ωραιότερος ρόλος που είχα ποτέ μου. Έχω δύο εγγονούς και πάω για τον τρίτο - αγοράκι. Τα βλέπω όσο πιο πολύ μπορώ, τα φέρνω σπίτι, τα πάω θέατρο - τεσσάρων ο μεγάλος, δύο ο μικρός», είπε, ακόμα, η Έλλη Στάη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysq33d028bl)