Η Θέλξη κάνει δυναµικό comeback. Η πανέµορφη τραγουδίστρια, έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας από τη νυχτερινή ζωή, επέστρεψε δριµύτερη και πιο δυνατή από ποτέ. Η ξανθιά καλλονή µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για τις δύο κορούλες της, Νεφέλη και Ιριδα, για τον σύζυγό της, γνωστό επιχειρηµατία Παύλο Γιαβή, αλλά και για τα νέα της επαγγελµατικά σχέδια.

Πού εµφανίζεσαι αυτή την περίοδο;
Εµφανίζοµαι στο νυχτερινό κέντρο «Bodega» κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, µαζί µε τον Χρήστο Χολίδη και τον Θανάση Βασιλάκο. Περνάµε πολύ ωραία. Έχω ξανασυνεργαστεί µε τον Χρήστο και έχουµε πάρα πολύ καλή σχέση, οικογενειακή, θα έλεγα. Να φανταστείς, τα µαλλιά µου τα φτιάχνει η αδελφή του, η Χριστίνα Χολίδη.

Ετοιµάζεις κάποιο νέο τραγούδι;
Με την επιστροφή µου έκανα ένα νέο κοµµάτι, µε τίτλο «Ξανά και ξανά», σε στίχους και µουσική του υπερταλαντούχου Λευτέρη Κιντάντου, και τώρα ετοιµάζω το επόµενο, ενώ παράλληλα βρίσκοµαι σε συζητήσεις για την επόµενη συνεργασία µου.

Πώς είναι µε δύο παιδιά να δουλεύεις τριήµερο;
Η µόνη µέρα που µε δυσκολεύει λίγο µε τα παιδιά είναι η Τετάρτη, γιατί την προηγουµένη τραγουδάω, οπότε περιµένω σερί να τις ξυπνήσω, να ετοιµαστούν, να τις πάω στο σχολείο. Είναι εξαντλητικό, γιατί νυστάζω και δεν πρέπει να κοιµηθώ µέχρι να τις ξυπνήσω.

Ήταν δική σου επιλογή να απέχεις οκτώ χρόνια από τη νύχτα και το τραγούδι;
Ήταν δική µου επιλογή, είχα και τη δυνατότητα να το κάνω και νιώθω ευλογηµένη γι’ αυτό. Φαντάζοµαι ότι πολλές µανούλες θα ήθελαν να µεγαλώνουν κατ’ αποκλειστικότητα τα παιδιά τους, αλλά µπορεί να µην έχουν τη δυνατότητα. ∆εν µετανιώνω γι’ αυτό, ούτε φοβήθηκα ποτέ µη µε ξεχάσει ο κόσµος ή µήπως δεν υπήρχε χώρος για µένα όταν θα αποφάσιζα να γυρίσω.

Όταν ανακοίνωσες στον σύζυγό σου, τον Παύλο, ότι θα επιστρέψεις στη νύχτα, τι σου είπε;
∆εν έκανα κάποια ανακοίνωση. Αυτό ήρθε έπειτα από σκέψεις και συζητήσεις µετά από καιρό και ύστερα από την όλη κατάσταση που περάσαµε µε τις καραντίνες. Γεννήθηκε η ανάγκη να επιστρέψω ξανά και να κάνω αυτό που αγαπάω πολύ. Για µένα το τραγούδι είναι η ψυχοθεραπεία µου.

Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελµατικό σου χώρο;
Η αλήθεια είναι ότι µε όλα αυτά που ακούω τον τελευταίο καιρό αισθάνοµαι πολύ τυχερή, όχι γιατί ίσως δεν δέχτηκα. Αισθάνομαι ότι τώρα, που έχω κάνει την οικογένειά μου και νιώθω ολοκληρωμένη, μπορώ να κάνω μια πολύ δυνατή επιστροφή κάποιου είδους παρενόχληση, αλλά γιατί είχα τη δύναµη τη στιγµή που υπονοούσαν κάτι τέτοιο να το αντιµετωπίσω και να βάλω τον καθένα στη θέση του.

Ποια ήταν η πιο ακραία εκδήλωση θαυµασµού από φαν σου;
Παλιά, όταν ήµουν ελεύθερη, οι θαυµαστές µου εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους συνήθως µε δώρα. Θυµάµαι, ανήµερα του Αγίου Βαλεντίνου περίµεναν τρία φορτηγά λουλούδια έξω από το νυχτερινό κέντρο «Caramela», όπου εµφανιζόµουν, προκειµένου να γίνει στολισµός µέχρι το καµαρίνι µου. Εκείνο το βράδυ, µάλιστα, αντί για γαρύφαλλα, ο συγκεκριµένος θαυµαστής µού πετούσε ροδοπέταλα. Μια άλλη εκδήλωση θαυµασµού ήταν ένα κουτί µέσα στο οποίο υπήρχε το κλειδί ενός πολυτελούς τζιπ, που µε περίµενε απέξω, κάτι το οποίο δεν δέχτηκα.

Σε ζηλεύει ο σύζυγός σου;
Όχι. Ούτε µε ζηλεύει ούτε τον ζηλεύω. ∆εν είχαµε ποτέ τέτοια θέµατα. Και ο Παύλος όλα αυτά τα χρόνια κάνει µια δουλειά που τον αναγκάζει να λείπει από το σπίτι πολλές ώρες, καθώς έχει µαγαζιά εστίασης, και δεν θα µπορούσα να φανταστώ τον εαυτό µου να αναρωτιέµαι πού βρίσκεται και τι κάνει.

Ποιο είναι το πραγµατικό σου όνοµα;
Είναι Θελξινόη Ζάρκου. Θελξινόη έλεγαν τη γιαγιά µου. Είναι αρχαίο ελληνικό όνοµα. Η Θελξινόη ήταν κόρη του ∆ία και µούσα, κατά τον Κικέρωνα. Η Θελξινόη είναι αυτή που έλκει τον νου. Από µικρή µε φώναζαν Θέλξη και, επειδή είναι ένα σπάνιο όνοµα, δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιµοποιήσω το επίθετό µου.

Αν σου έλεγαν οι κόρες σου ότι θέλουν να ασχοληθούν µε το τραγούδι, τι θα τους έλεγες;
Κατ’ αρχάς, θα τις ρωτούσα αν πραγµατικά το θέλουν και αν έχουν όντως το ταλέντο να σπουδάσουν πάνω σε αυτό. Θα τους έλεγα, βεβαίως, ότι είµαι δίπλα τους να τις στηρίξω, όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Το µόνο που θέλω για τα παιδιά µου είναι να γίνουν καλοί και ευτυχισµέ νοι άνθρωποι.

Ποιο είναι τα όνειρά σου για το 2024;
Αρχικά να έχει όλος ο κόσµος υγεία και να έχουµε πολλή τύχη το 2024. Σε προσωπι κό επίπεδο, εύχοµαι να είναι η χρονιά µου επαγγελµατικά. Αισθάνοµαι ότι τώρα, που έχω κάνει την οικογένειά µου και νιώθω ολοκληρωµένη, µπορώ να κάνω µια πολύ δυνατή επιστροφή.