Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει σκορπίσει τα τελευταία λεπτά η είδηση πως ο Χάρης Κωστόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ο γνωστός λαϊκός ερμηνευτής νοσηλευόταν εδώ και περίπου έναν μήνα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, αφού έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο Χάρης Κωστόπουλος είχε ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ενώ είχε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή τα αγαπημένα του οικογενειακά πρόσωπα.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του εκλιπόντος τραγουδιστή έγινε πριν από λίγους μήνες, αφού το καλοκαίρι του 2023 ανέβηκε στη σκηνή των MAD VMAs ερμηνεύοντας τη μεγάλη του επιτυχία «Βρείτε μου Κάποια» σε συνεργασία με τον δημοφιλή τράπερ, Ivan Greko.

Λίγο πριν ο Χάρης Κωστόπουλος αφήσει την τελευταία του πνοή, ο γιος του Χρήστος μίλησε στην εφημερίδα OnTime και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του.

«Ο πατέρας μου νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στήριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του.

Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, για αυτό τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων τον λένε Ραφαήλ», δήλωνε χαρακτηριστικά λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Ο Χάρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αριδαία της Πέλλας στις 16 Μαρτίου 1964. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σολίστας μπουζουκιού σε ηλικία 11 ετών σε κέντρα διασκέδασης στην Έδεσσα και στη Βέροια, ενώ από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών. Είχε γράψει τραγούδια σε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Βασίλη Καρράς, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Χαρά Βέρρα και ο Αντύπας.



Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2022, ο Χάρης Κωστόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και τη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου.

«Έχει τύχει να με βρίσει επάνω στην πίστα ένας θαμώνας, τον έβρισα κι εγώ. Γίνονται πολλά με το ποτό. Είμαι παντρεμένος 34-35 χρόνια. Πρέπει να δώσεις δικαιώματα για να γίνουν πράγματα, στο θέμα της οικογένειας υπήρχε πάντα ένας τοίχος», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ.

«Μου είχε τύχει να έρθει κοπέλα στο καμαρίνι, έβγαλε το εσώρουχό της και μου ζήτησε να της υπογράψω εκεί πάνω. Και η σύζυγός μου ήταν μέσα στο καμαρίνι», αποκάλυψε αμέσως μετά.

«Όταν πηγαίνω σε ένα μαγαζί και είμαι το πρώτο όνομα, επειδή έχω τα περισσότερα σουξέ, δεν θα μειώσω τον δεύτερο. Θα τον έχω ισάξια μαζί μου, ίδιο μέγεθος φωτογραφία. Έχω χαλάσει σχήμα πριν ξεκινήσει, γιατί το άλλο όνομα μου είχε πει πώς θα βγαίνω και τι θα λέω. Του είπα: χάρηκα πολύ, σ’ αγαπώ σ’ εκτιμώ αλλά φεύγω», είχε παραδεχθεί ο Χάρης Κωστόπουλος.

«Από τους νέους τραγουδιστές πιστεύω πολύ τον Νίκο Βέρτη, θα έχει διάρκεια. Ο Οικονομόπουλος είναι πολύ καλός. Ο Αργυρός είναι καλός τραγουδιστής απλώς πρέπει να κλείσει λίγο τα αυτιά του, να μην ακούει τόσο πολύ τον Αντώνη Ρέμο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Χάρης Κωστόπουλος, 15 μήνες πριν τον θάνατό του.