Για τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ότι έβρισε και τους απώθησε κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, μίλησε ο τραγουδιστής Γιάννης Μπέκας.

Διαβάστε εδώ: Γιάννης Μπέκας: Στο Αυτόφωρο ο καλλιτέχνης για απείθεια και παράνομη βιντεοσκόπηση

Όλα έγιναν στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Ο 44χρονος τραγουδιστής βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο επιχείρησαν να τον ελέγξουν, όμως εκείνος, σύμφωνα με τη δικογραφία, αντιστάθηκε, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον τους.

Γιάννης Μπέκας: «Έχω κακοποιηθεί σε άσχημο βαθμό»

«Έχω κακοποιηθεί σε άσχημο βαθμό. Έχω πρησμένο γόνατο, έχω χτυπήματα στα πλευρά, σημάδια από τις χειροπέδες, στους καρπούς και θα περάσω από ιατροδικαστή. Έχω πάει σε δύο νοσοκομεία» λέει ο τραγουδιστής. Ο 44χρονος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στην περιοχή του Δενδροποτάμου και, μάλιστα, από τη συμπεριφορά των αστυνομικών εναντίον του αντιμετωπίζει θέματα υγείας, με πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης, υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη στην περιοχή του Δενδροποτάμου «στο πιο ακατάλληλο σημείο της πόλης, το οποίο όμως γνωρίζω καλά γιατί περνάω καθημερινά. Είχα παρατεταμένη την ταυτότητα και τα στοιχεία στα χέρια μου, όταν ήρθε η αστυνομία, αλλά δεν τα ήθελαν, ήθελαν μόνο να με βγάλουν και να με χτυπήσουν», όπως είπε.

«Με τσάκισαν - Μου διέλυσαν το αυτοκίνητό μου»

«Μου έβαλαν χειροπέδες με το ζόρι, χωρίς κανένα λόγο. Με τσάκισαν. Το αυτοκίνητό μου το διέλυσαν κι εμένα με κακοποίησαν άσχημα. Εμένα με ενδιαφέρει να δικαιωθώ. Όλα έγιναν χωρίς λόγο. Δεν έχω κανένα λόγο να εμπλέκομαι σε φασαρίες με αστυνομικούς. Όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς λόγο» υποστηρίζει. Ο 44χρονος τραγουδιστής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο για απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), απειλή και παράνομη βιντεοσκόπηση. Πήρε αναβολή για σήμερα και αφέθηκε ελεύθερος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ontime»