Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τα report έγιναν από ανθρώπους «που θεωρούν το φιλί με τον σύζυγό μου ενάντιο στη φύση, στη θρησκεία, στον ζοφερό κόσμο της ψυχής τους».


Ανάρτηση με την οποία ενημέρωσε τους διαδτυακούς φίλους του ότι το Facebook κατέβασε φωτογραφία με τον ίδιο να φιλάει τον σύζυγό του έκανε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτογραφία κατέβηκε όχι επειδή θεωρήθηκε ότι είχε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά «προφανώς έπειτα από σωρεία report ανθρώπων που θεωρούν το φιλί με τον σύζυγό μου ενάντιο στη φύση, στη θρησκεία, στον ζοφερό κόσμο της ψυχής τους».
Αύγουστος Κορτώ
«Η αγάπη θα αντηχεί όταν οι εχθροί της θα 'χουν χαθεί στη σιωπή», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Αύγουστος Κορτώ, ενώ σε σχόλιο που έκανε ο ίδιος προσθέτει ότι «για τη χώρα μας κολλάει ο στίχος του Καρυωτάκη: "Ωραίο, φριχτό κι απέριττο τοπίον!". Μη γελιόμαστε: σε τέτοιο τόπο ζούμε».

Μετά τα μηνύματα στήριξης που έλαβε, δε, ο συγγραφέας σε δεύτερο σχόλιό του γράφει «τα λόγια σας είναι ανεκτίμητα: μετέτρεψαν ένα κύμα δίκαιης αγανάκτησης σε ελπίδα - πως η καλοσύνη πάντα, πάντα είναι αυτό που εννοούμε όταν λέμε άνθρωπος».

Αύγουστος Κορτώ
Αύγουστος Κορτώ