Ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας βρέθηκε για λίγες μέρες στο Άγιο Όρος, θέλοντας να έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό του εαυτό και τη φύση, κάτι που κάνει αρκετά συχνά. Ο ίδιος θέλησε να είναι παρών τη νύχτα των Χριστουγέννων, που εορτάζονται με το παλαιό βυζαντινό ημερολόγιο, στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Λιτή διατροφή, ξύπνημα τα χαράματα, προσευχή και κατάνυξη στις μονές της αθωνικής κοινότητας είναι τα στοιχεία που αποζητούν όσοι βρίσκονται εκεί για να καθαρίσουν το μυαλό και την καρδιά τους και να επιστρέψουν στο απαιτητικό ημερήσιο πρόγραμμά τους. Εκεί συνάντησε και τον ηγούμενο Εφραίμ, τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ίον Μαρσέλ Τσολάκου, τον αστυνομικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Σπύρο Σκλάβο, το διοικητή της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, πρέσβη Αναστάσιο Μητσιάλη, αλλά και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. «Η κατάνυξη που νιώσαμε φέτος ήταν ψυχοσωματοθεραπευτική, διότι η κοινωνία μας την έχει ανάγκη όσο ποτέ. Το Άγιον Όρος, το “Περιβόλι της Παναγίας” μας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Χριστός ετέχθη» σχολίασε στο Instagram.

O γνωστός πλαστικός χειρουργός επισκέφθηκε πρώτη φορά το Άγιο Όρος το 2010 ως πρόξενος με το διπλωματικό σώμα και, μετά την παραμονή του στον ιερό αυτό τόπο, ένιωσε την εσωτερική ανάγκη να βρίσκεται εκεί κάθε χρόνο. Έτσι ταξιδεύει μια δυο φορές το χρόνο στην αθωνική πολιτεία, προκειμένου να βρει τη γαλήνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΟΝ time», μέσα από την εσωτερική αυτοβελτίωση και με τη βοήθεια του γέροντα Εφραίμ και του γέροντα Παρθενίου έφτασε να αποκτήσει την κόρη του, τη Λευκοθέα, που σήμερα είναι τριών ετών. Έδωσε μεγάλη αξία στις συμβουλές τους, καθώς δεν πίστευε πως θα αποκτούσε το δικό του παιδί. Η γέννηση της κόρης του του έφερε χαρά και γαλήνη, ως δώρο Θεού.

Η γέννηση της κόρης του του έφερε χαρά και γαλήνη, ως δώρο Θεού.

  

 



*Δημοσιεύθηκε στην Ontime