Σε δημοπρασία βγαίνουν δύο πρωτότυπα σενάρια της δημοφιλούς σειράς ‘’Τα Φιλαράκια’’ (Friends), τα οποία σώθηκαν στην κυριολεξία… απ’ τα σκουπίδια.

Η δημοπρασία θα γίνει την Παρασκευή (12/01/2024) από τον οίκο Hanson Ross. Πρόκειται για δύο πρωτότυπα σενάρια της σειράς Φιλαράκια που «έσωσε» υπάλληλος του στούντιο παρότι σύμφωνα με τις οδηγίες της παραγωγής, έπρεπε να έχουν καταστραφεί.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Αγγελόπουλος: Η ιδιαίτερη τούρτα που του ετοίμασε η σύζυγός του, Δήμητρα Βαμβακούση

Τα δύο σενάρια είναι από το πρώτο και το δεύτερο μέρος του επεισοδίου που κλείνει την τέταρτη σεζόν της σειράς. Σε αυτά, ο Ρος παντρεύεται την Έμιλι στο Λονδίνο το 1998.

Τα πρωτότυπα σενάρια από τα ‘’Φιλαράκια’’ που θα βγουν σε δημοπρασία, σώθηκαν από έναν… ανυπάκουο υπάλληλο

Ο εργαζόμενος στο στούντιο παράκουσε τις εντολές της παραγωγής που ήθελε να μην αφήσει να διαρεύσουν spoils και έβγαλε τα χειρόγραφα από τον κάδο απορριμμάτων που είχαν πεταχτεί.

«Τα βρήκα σε ένα κάδο λίγες εβδομάδες μετά το τέλος των γυρισμάτων», είπε ο Βρετανός εργαζόμενος, στην Telegraph.

«Ήταν μέρος της δουλειάς μου να διασφαλίζω ότι όλα ήταν τακτοποιημένα και δεν υπήρχαν σκουπίδια. Δεν ήμουν σίγουρος τι να κάνω με αυτά [τα σενάρια], έτσι απλώς τα έβαλα στο συρτάρι του γραφείου μου».

«Έφυγα από τα Fountain Studios το 1999 και όταν πήγα να αδειάσω το γραφείο μου, έβαλα όλα μου τα πράγματα σε ένα μεγάλο κουτί. Ξέχασα ότι τα πρωτότυπα σενάρια ήταν εκεί. Ήταν ανάμεσα σε μια ντάνα από χαρτιά».

Δεν είναι φαν της σειράς

Ο 60χρονος Λονδρέζος είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν είναι μεγάλος φαν της σειράς. «Το αμερικάνικο χιούμορ είναι διαφορετικό από το δικό μας», είπε και συμπλήρωσε ότι «αυτά τα χειρόγραφα αξίζει να τα έχει ένας αληθινός φαν των Friends».

Η πρώτη τιμή των σεναρίων θα είναι 600-800 λίρες αλλά όπως είπε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών: «Χάρη στην παγκόσμια απήχηση της σειράς, κανείς δεν ξέρει που θα πέσει το σφυρί».