Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «MyTV», η Αρετή χάνει τα λογικά της και φτάνει ένα βήμα πριν το ψυχιατρείο, ενώ η Αθηνά βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας ενός μεγάλου εμποδίου που εμφανίζεται στην ερωτική της ζωή

Ένας άντρας έχει μπει στη ζωή της Αρετής, δίνοντας της νόημα. Η γυναίκα, υποκύπτοντας στον έρωτα του Τάσου, του φούρναρη, περνάει μαζί του ευχάριστες στιγμές, αφήνοντας πίσω της τον χωρισμό της από τον Στάθη. Η σχέση αυτή δεν πρόκειται να έχει καλή κατάληξη, διότι ο Τάσος δεν είναι ειλικρινής απέναντι της. Ο άντρας τής «πουλάει» έρωτα για να κάνει τη γυναίκα του να γυρίσει σε αυτόν. Μάλιστα, εξομολογείται την αλήθεια σε έναν φίλο του, ενώ φτάνει στα άκρα, κάνοντας πρόταση γάμου στη σύντροφό του για να ζηλέψει η πρώην του.

Η Αρετή ξαφνιάζεται, αλλά αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση προκειμένου να προκαλέσει την αντίδραση του Στάθη, καθώς δεν τον έχει ξεπεράσει. Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα στην Ασπασία και τη Βασιλική, αλλά η κόρη της εκφράζει τις αμφιβολίες της. Ωστόσο, η Αρετή δεν πτοείται και αρχίζει τις ετοιμασίες του γάμου της. Στη συνέχεια, όμως, φανερώνεται ο πραγματικός λόγος που ο Τάσος τη ζήτησε σε γάμο.

Οι κάτοικοι του χωριού, ο ένας μετά τον άλλον, μαθαίνουν για το σχέδιο του φούρναρη και την επανασύνδεση με τη γυναίκα του. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ανακαλύπτει την αλήθεια η Αρετή, η οποία από το σοκ χάνει τα λογικά της. Έξαλλη με την κοροϊδία και την προδοσία, αρχίζει να καταριέται τον Τάσο και τρέχει στον φούρνο για να λογαριαστούν. Με βρισιές και έντονες φωνές αναστατώνει τους πάντες, καθώς βρίσκεται πραγματικά εκτός εαυτού και η ακραία συμπεριφορά της δείχνει ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας. Ο Τάσος προσπαθεί να την ηρεμήσει, αλλά είναι μάταιο. Η Αρετή είναι πλέον ένα βήμα πριν το ψυχιατρείο και κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την τρέλα της.