Τη στήριξή του προς τους ηθοποιούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους της σειράς, «Μετά τη Φωτιά» θέλησε να εκφράσει ο Μάριος Αθανασίου μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Η ανακοίνωση για το ξαφνικό τέλος της σειράς του ΑΝΤ1,  «Μετά τη Φωτιά»,  έπεσε την πρώτη μέρα του χρόνου σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού προηγουμένως δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να προμηνύει την εξέλιξη αυτή. Ο Μάριος Αθανασίου λοιπόν που πρωταγωνιστεί σε άλλη σειρά του ΑΝΤ1, και πιο συγκεκριμένα το σήριαλ «Ο πρώτος από εμάς», θέλοντας να εκφράσει τη στήριξή του προς όλους τους συναδέλφους του αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε,

«Για να μπορούμε να είμαστε μαζί και στα δύσκολα και στα εύκολα, κάνω αυτό το βίντεο για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να καταλάβετε ότι εμείς οι ηθοποιοί μπορεί να είμαστε αναλώσιμοι, όπως φαίνεται ή όπως είναι για όλους τους εργαζόμενους. Μπορεί να βλέπετε εσείς την πιο χαρούμενη και εύθυμη πλευρά μας, τις εορταστικές εκπομπές, τις πρεμιέρες μας, τις διακοπές μας, τα προϊόντα που μπορεί να δείχνουμε στο ίντερνετ, και όλη αυτή την όμορφη πλευρά, αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά, όχι τόσο όμορφη.

Όπως αυτό το περιστατικό που συνέβη στα παιδιά, σε όλους τους εργαζόμενους του σήριαλ του ΑΝΤ1, “Μετά τη φωτιά”. Δε γνωρίζω σε ποια πλευρά είναι η ευθύνη, αν ευθύνεται το κανάλι ή η εταιρεία παραγωγής. Δε με ενδιαφέρει να σχολιάσω αυτό. Το γεγονός όμως, ότι οι άνθρωποι αυτοί απολύθηκαν και ενημερώθηκαν μέσα σε μια μέρα, αυτό είναι είναι σκληρό και αντεπαγγελματικό.

Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να δημιουργηθεί μια συνθήκη ασφαλείας ώστε οι εργαζόμενοι να περάσουν πιο ήπια αυτό το μεταβατικό στάδιο. Το ίδιο συνέβη και με το σίριαλ #erotasfygas αλλά ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Παιδιά είμαστε δίπλα σας»