Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 70 χρόνων, άφησε σήμερα ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βασίλης Καρράς εξέπνευσε το απόγευμα στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα. Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.


Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Ο Βασίλης Καρράς είχε την μεγαλύτερη επιτυχία του με τον δίσκο "Μ' έχεις Κάνει Αλήτη" που έκανε πάνω από 180.000 αντίτυπα

Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο "Μ' έχεις Κάνει Αλήτη" που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Έκανε ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η 'Αντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και άλλοι, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα. Ως συνθέτης και στιχουργός, έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Ο Βασίλης Καρράς είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, που κανένας άλλος Ευρωπαίος τραγουδιστής, δεν έχει μπορέσει. Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες όταν γέμισε με 17.000 θεατές, το στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000, είχαν μείνει απέξω καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο.

Δεν θα βαρεθώ ποτέ να τραγουδάω το «Όταν τα χρόνια σου περάσουν», είχε πει o ίδιος με την πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά σε κοινό να είναι όταν ήταν 16 χρονών. Από τότε κάθε φορά πριν βγει στη σκηνή, έκανε τον σταυρό του κι άναβε ένα καντήλι. Πριν γίνει τραγουδιστής ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, ένα απλό παιδί του λαού, που συγκινούσε τις καρδιές των ανθρώπων με την φωνή του.
Ήταν και συνθέτης και στιχουργός. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι.

Τι είχε πεί ο Βασίλης Καρράς στα Παραπολιτικά το 2017 για το ρεκόρ Γκίνες και το όνειρό του για την Στέγη Τραγουδιστών

Ο Βασίλης Καρράς είχε μιλήσει το 2017 στην Σπυριδούλα Τριάντου για την μεγάλη επιτυχία του να γεμίσει το στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας με 17.000 άτομα

«Νιώθεις ρίγος όταν βλέπεις τόσο κόσμο. Η αλήθεια είναι πως το περίμενα, πως θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, αλλά όταν έμαθα και πόσο κόσμος ήταν απ' έξω και δεν κατάφερε να μπει, ναι αυτό με ξάφνιασε ευχάριστα» εξήγησε.

Τι θα συμβούλευε όμως εκείνος, που έχει τόση εμπειρία, τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι;  «Τα νέα παιδιά πρέπει το τραγούδι να το έχουν για καψούρα. Και να έχουν και μια δεύτερη απασχόληση για να μπορούν να ζουν», είχε αναφέρει. «Με Σαββατοκύριακα μόνο δεν βγαίνεις. Έτσι και χειρότερα θα είναι τα πράγματα» είχε πει.

Ο Βασίλης Καρράς είχε μιλήσει και για το γεγονός ότι δακρίζει στο τέλος των συναυλιών του. «Το παθαίνω συχνά αυτό. Δακρύζω, με συγκινεί πολύ ο κόσμος». «Ένα θα σου πω. Ακόμα ιδρώνουν τα χέρια μου πριν βγω στην πίστα».  Είναι άνθρωπος που ονειρεύεται ο Βασίλης Καρράς; «Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα κάνεις όνειρα» είχε δηλώσει. Κλείνοντας την όμορφη κουβέντα με τα Παραπολιτικά και την Σπυριδούλα Τριάντου είχε πει: «Πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου θέλω να κάνω το σπίτι του τραγουδιστή. Θα φιλοξενεί τραγουδιστές και μουσικούς  που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και πίστεψέ με είναι πάρα πολλοί…».