Μέρες γιορτών, μέρες αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και οι κάθε κοπής Σκρουτζ μπορούν -όχι απλώς μπορούν, επιβάλλεται- να απέχουν. Να κάτσουν στη γωνιά τους και να γκρινιάζουν με την ησυχία τους.

Οι υπόλοιποι θέλουμε να δώσουμε όσο περισσότερα μπορούμε στους συνανθρώπους μας και τρέχουμε δίχως να το σκεφτούμε δεύτερη φορά σε φιλανθρωπικά -και φιλοζωικά φυσικά, τσεκάρετε, για παράδειγμα, το bazaar των «Φαντασμάτων του Ασπρόπυργου» για τα αδέσποτα της περιοχής- καλέσματα. Κάπως έτσι, ετοιμαζόμαστε για μια μοναδική συναυλία που θα δοθεί για την «Αμυμώνη» στο Μέγαρο Μουσικής.

Μια μοναδική συναυλία που θα δοθεί για την «Αμυμώνη» στο Μέγαρο

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου συναντά τον Διονύση Σαββόπουλο, την Έλλη Πασπαλά, τον Χρήστο Θηβαίο σε live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2024 υπέρ των σκοπών της ΜΚΟ «Αμυμώνη».

«Μια συναυλία-αγκαλιά», όπως τη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές (και έτσι είναι), τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο 100% για το φιλανθρωπικό σκοπό του ιδρύματος.

Προσθέτοντας για τους σκοπούς της: «Στην Αμυμώνη εξυπηρετούμε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες με στόχο τη μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του κάθε ατόμου. Από το 1993 είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί με οπτική και πρόσθετες αναπηρίες, παρέχοντας διά βίου εξατομικευμένη εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη σε πάνω από 500 παιδιά και οικογένειες, με περισσότερα από 2.000 άμεσα ωφελούμενα μέλη».

Δύο τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τη ΜΚΟ 

Όσο για τη συναυλία, θα παρουσιαστούν επίσης δύο τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τη ΜΚΟ από τον Αλέξανδρο Ιακώβου («Θα σ’ αγαπώ») και την εικαστικό Μαρία Φραγκουδάκη («Θα σ’ το φωνάζω δυνατά»).

Η Φραγκουδάκη εμπνεύστηκε τους στίχους μετά τη γνωριμία της με τους ανθρώπους της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης και μάλιστα ήταν εκείνη που πήρε επ’ ώμου το πρότζεκτ, εκείνη που θέλησε να πραγματοποιήσει τη συναυλία αφιερώνοντάς τη στα παιδιά της «Αμυμώνης».

Κατά περιόδους πολλοί είναι εκείνοι που δημοσίως έχουν ταχθεί υπέρ των σκοπών της, με πιο γνωστή απ’ όλους τη Βίκυ Καγιά, που από την περασμένη δεκαετία, ήταν στο πλευρό τους «μπουστάροντας» bazaar της ΜΚΟ και όχι μόνο.