Η Χάρις Αλεξίου κάνοντας μια αναδρομή στα παιδικά της χρόνια στην εκπομπή «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, όπου και, εξέφρασε την αγάπη της προς την μητέρα της, η οποία ωστόσο υπήρξε μια σκληρή γυναίκα, όπως την χαρακτηρίζει.

Η μητέρα μου ήταν τρυφερή και πολύ σκληρή ταυτόχρονα

«Ήταν πολύ γλυκιά, τρυφερή, την αγαπούσαν όλοι αλλά ήταν και πολύ σκληρή ταυτόχρονα. Υπήρχε από τη μία αυτή η λατρεία και ο έρωτας και από την άλλη μπορούσε με μια της κουβέντα να σε σκοτώσει μέσα μου», είπε για τη μητέρα της η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Δείτε ακόμη: Συγκινεί η Χάρις Αλεξίου - Η μητέρα μας πέθανε πολύ νέα - "Ο αδερφός μου δεν έγινε ο πατέρας της οικογένειας, έκανε εμένα μάνα του" (Βίντεο)

Μητέρα μας είναι η Παναγία μας

Και πρόσθεσε: «Τώρα μιλάω για αυτό. Η μητέρα μας είναι η Παναγία μας, το ιερό μας πρόσωπο. Ό,τι και να μας έχει κάνει είναι εκείνη που μας μεγάλωσε, μας τάισε, μας έντυσε, μας ζέστανε. Αλλά το κουβαλάμε πολύ το κομμάτι αυτής της θυσίας, θα ήθελα να μην το είχαμε. Αυτό το κομμάτι της ευτυχισμένης μητέρας μου δεν το είχα ποτέ» ανέφερε η Χάρις Αλεξίου.


Για την απόφασή της να σταματήσει τις εμφανίσεις της στο κοινό:

«Όταν πήγα στη συναυλία που έγινε για τον Βαρδή, έπαθα απίστευτο μπλοκάρισμα. Όταν είδα την σκηνή, τους μουσικούς, τον κόσμο και εγώ θα πήγαινα απλώς να μιλήσω, το λέω και αδειάζει το στομάχι μου.

Είναι κάτι σαν "αναπηρία" αυτό. Στην παρέα μπορεί να τραγουδάνε οι φίλοι μου που δεν είναι τραγουδιστές και εγώ να…. Δεν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή την δοκιμασία. Το κατάλαβε ο κόσμος ότι κάπως ήμουν και υπήρχε μια σιωπή και μια συγκίνηση. Και είπα στον Μάνο "Πάμε να φύγουμε!"», περιέγραψε η Χάρις Αλεξίου.


Η εμπειρία της με τον καρκίνο:

«Όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος μου είπα: “τι είναι αυτό τώρα;” Εγώ δεν έπαθα τίποτα ποτέ, δεν αρρώστησα, άρα δεν υπάρχει αυτό. Έκανα μια εβδομάδα αναβολή της πρεμιέρας μου και πήγα και τραγούδησα χειρουργημένη. Το ξόρκισα αμέσως. Είναι σαν να το θεράπευσα την ίδια στιγμή», εξομολογήθηκε η Χάρις Αλεξίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: