Η Τάμτα μίλησε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού «Grace» της εφημερίδας «Το Βήμα», κάνοντας τον απολογισμό της καριέρας της.

Με αφορμή το νέο της άλμπουμ «Identity Crisis» η pop τραγουδίστρια απάντησε στο εάν αυτή την περίοδο πέρασε κρίση ταυτότητας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις επιτυχίες, τις αποτυχίες και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις κρίσιμες στιγμές.

Αυτός ο τίτλος του άλμπουμ προέκυψε από κάποια εσωτερική κρίση ταυτότητας;

Όχι. Δεν έχω περάσει έντονα κάποια κρίση ταυτότητας, αντιθέτως είμαι πιο διαυγής από ποτέ. Ταυτόχρονα θεωρώ φυσιολογικό να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας, να επανεξετάσουμε τα δεδομένα και να κάνουμε τις αλλαγές. Είναι μέσα στη ζωή και αυτό, μερικές φορές ίσως να είναι απαραίτητο κιόλας για να μάθουμε τον εαυτό μας, να αντιληφθούμε κάποια πράγματα για εμάς και τους γύρω μας.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτή η φράση είναι αυτό που πιστεύει ο κόσμος για εμένα, γιατί αυτή η Τάμτα που ακούτε και βλέπετε στο εν λόγω άλμπουμ πάντα υπήρχε, αλλά δεν είχε βρει την ευκαιρία να εμφανιστεί στο προσκήνιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamta (@officialtamta)


Όταν ξεκινούσες σε τρόμαξε η τόσο ξαφνική και τεράστια επιτυχία ή ήσουν έτοιμη γι’αυτήν;

Ούτε έτοιμη ήμουν, ούτε με τρόμαξε. Δεν έπαθα καμιά φοβία, ίσα ίσα που μου έδωσε ο κόσμος πολύ μεγάλη αγάπη και χαρά. Μάλιστα, ύστερα από κάποια χρόνια, υπήρξε ένα μικρό γκριζωπό συννεφάκι πάνω μου, με βοήθησε αυτή η αγάπη και η δύναμη να καθαρίσει ώστε να βγει ο ήλιος ξανά.

Θεωρώ ότι η επιτυχία που έκανα στην αρχή της καριέρας μου στην Ελλάδα μού έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και καθόλου φόβο.

Και την αποτυχία πώς την αντιμετωπίζεις;

Η επιτυχία και η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να μην αποτύχει σε κάποιον τομέα της ζωής του. Για εμένα η λέξη αποτυχία σημαίνει ανατροφοδότηση, μάθημα, ενδυνάμωση. Σημασία για εμένα δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο δρόμος, η διαδικασία στο να φτάσω στον στόχο που έχω θέσει.

Από εκεί και πέρα, είναι προτεραιότητες του καθένα. Στη δική μου περίπτωση, αυτό που πραγματικά με απασχολεί είναι να έχω πετύχει ως μαμά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Όλα τα υπόλοιπα, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες, είναι στιγμές που περνούν.

Πώς αντιδράς στα αρνητικά σχόλια και τις αρνητικές κριτικές;

Για τα αρνητικά σχόλια η άποψή μου είναι ότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν, ειδικά στις μέρες μας που ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει στα social media. Νομίζω ότι έχει γίνει και αυτό μια κάπως αδιάφορη συνήθεια. Πιο πολύ με ενοχλούν τα ρατσιστικά σχόλια. Ο ρατσισμός είναι μη αποδεκτός σε όλες τις μορφές του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamta (@officialtamta)


Μίλησες για ρατσισμό, το 2023 και μετά το παγκόσμιο κίνημα Metoo, πιστεύεις ότι έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα , αλλά και διεθνώς στον τρόπο που συστήνονται οι γυναίκες πια καλλιτεχνικά;

Έχουν αλλάξει σίγουρα πολλά, αλλά έχουμε ακόμα να διανύσουμε αρκετό δρόμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και κυρίως από τις νέες γενιές. Οι μεγαλύτερες γενιές, δυστυχώς, είναι πιο δύσκολο να αλλάξουν άμεσα τον τρόπο σκέψης, τις συνήθειές τους και τα πιστεύω τους.

Ελπίζω πάρα πολύ στα νέα παιδιά και εύχομαι να προλάβω να ζήσω να δω έναν κόσμο ισότητας, χωρίς κοινωνικές, φυλετικές, σεξουαλικές διακρίσεις, που δεν θα χρειάζεται κανείς να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Δείτε το βίντεο της φωτογράφησης στο "Grace":

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grace (@gracemaggr)