Το παρασκήνιο αλλά και τον αντίκτυπο που είχε στην Βρετανία η κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε η Βικτόρια Χίσλοπ.

Ειδικότερα η Βικτόρια Χίσλοπ μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για το πώς αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 «Ήμασταν όλοι μαζί και γιορτάζαμε ένα καινούριο μουσείο για τον Σεφέρη. Στη αρχή ήταν όλα ωραία και μετά μάθαμε την είδηση πως ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση. Σοκαριστήκαμε γιατί ήρθε από το πουθενά. Δεν υπήρχε εξήγηση. Μετά, κατά τη γνώμη μου, έγινε χειρότερο γιατί αυτή η ακύρωση ήταν μία παιδική δράση από τον Σούνακ».

Όπως είπε, στην Αγγλία όλη την εβδομάδα υπάρχουν στις εφημερίδες πολλά άρθρα για τα Γλυπτά και αυτό όπως είπε έχει βοηθήσει λίγο το να καταλάβουν οι Άγγλοι την αληθινή ιστορία.

 «Αυτό είναι ένα ”μπούμερανγκ” για τον Σούνακ γιατί έχει πέσει η δημοφιλία του. Η Ελλάδα είναι μία φίλη της Αγγλίας ιστορικά. Είδα τον βασιλιά Κάρολο με τη γραβάτα και ήταν η πρώτη φορά που γέλασα όλη την εβδομάδα. Ήμουν πολύ θυμωμένη με τον Σούνακ και ευτυχώς γέλασα με αυτό. Ο Κάρολος έχει την Ελλάδα στην καρδιά του και δεν ήταν σύμπτωση αλλά αποφάσισε να κάνει μία συμβολική κίνηση για την Ελλάδα. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό».