Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» η Νίκη Λυμπεράκη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA και της «Μεγάλης Εικόνας» μίλησε για τον ρόλο της μητέρας, τη συμφιλίωση με την εικόνα και τον χρόνο αλλά και αξέχαστες δημοσιογραφικές στιγμές που έχει ζήσει.

Το παιδί μου είναι προτεραιότητά μου

«Δεν είχα "προβάρει" ποτέ τον ρολό μου ως μητέρα. Η πραγματικότητα μίας μητέρας τα ξεπερνάει όλα, είναι μοναδικό πράγμα. Το παιδί μου είναι προτεραιότητά μου, προσπαθώ βέβαια να έχω μία ισορροπία. Δεν μπορείς να πεις ότι το παιδί είναι το πιο καταιγιστικό πράγμα στη ζωή σου, δε σημαίνει πως αν κάποιος δεν είναι γονέας, δεν έχει νόημα η ζωή του» ανέφερε η Νίκη Λυμπεράκη.

Για την καριέρα της και την πορεία της στην τηλεόραση:

«Σε μία ενημερωτική εκπομπή μετράει το τι "πουλάει" σαν κριτήριο, αλλά δεν είναι το βασικό. Υπάρχουν και πολύ εύκολες "συνταγές", πολλοί το κάνουν επειδή πουλάει και έχουν ανταπόκριση. Στη φετινή σεζόν στη "Μεγάλη Εικόνα" πήραμε ρίσκα, δεν ξεκινήσαμε με ανθρώπους που είναι οι τοπ διάσημοι. Ο κόσμος δε "διψάει" να βλέπει μονό το προφανές, τον ενδιαφέρει και κάτι που έχει ουσία» σημείωσε η δημοσιογράφος.


Αυτήν την περίοδο δεν παρακολουθώ τηλεόραση

«Αυτήν την περίοδο δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Όταν είμαι σπίτι αποφεύγω να ανοίγω τηλεόραση, γιατί δε θέλω να βλέπει το παιδί μία ανοιχτή οθόνη. Στα sites προβάλλουν μία ατμόσφαιρα "αλληλοσπαραγμού" για την τηλεόραση, σαν να "τρώμε τις σάρκες μας". Αν ισχύει, δεν είναι ωραίο».

Για την εικόνα της και τη συμφιλίωση με τον χρόνο:

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η εικόνα μου είναι κάτι τρομερό, δεν είμαι "γατζωμένη" σε αυτήν. Μπορεί να τύχει να δω μία παλιότερη φωτογραφία μου και να συνειδητοποιήσω ότι μεγαλώνουμε. Αισθάνομαι ευγνώμων όταν σκέφτομαι ποσά ωραία πράγματα έχει τύχει να μπορέσω να κάνω στη ζωή μου, να μου δοθούν. Δεν είμαι του "ανεκπλήρωτου", δεν έχω σχέδιο ούτε απωθημένα. Όταν είμαι σε δύσκολη και κακή περίοδο, μου αρέσει να βάφω τοίχους, βάφω από φοιτήτρια» δήλωσε η η Νίκη Λυμπεράκη.

Για τις δημοσιογραφικές της στιγμές:

«Πολλές φορές έχω αισθανθεί ευτυχία στη δουλειά, αν έχει βοηθηθεί κάποιος ή να έχει αλλάξει κάτι. Το αφιέρωμα που κάναμε με τη "Μεγάλη Εικόνα" στο Πολυτεχνείο το θεωρώ μία πολύ σημαντική ευκαιρία. Νιώθω "βλάσφημη" αν πω ότι "κάνω ντοκιμαντέρ" άλλα κάνουμε μία πολύ καλή καταγραφή. Κατά την αυτοψία που κάναμε στο Μάτι, είχαμε αποδείξει ότι μία κυβερνητική σύσκεψη ήταν σικέ, είχαμε μαρτυρίες. Με την πυρκαγιά στο Μάτι ήταν όλα ένα δράμα, όμως ήμουν χαρούμενη που επιτέλεσα το "καθήκον" μου» είπε κλείνοντας η η Νίκη Λυμπεράκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: