Ο Βασίλης Ντάρμας, ένας από τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», μίλησε και για το σύνδρομο Tourette, με το οποίο έχει διαγνωστεί.

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4», ο  Βασίλης Ντάρμας εξήγησε τον λόγο που τον ώθησε στο να αναφερθεί δημόσια σε αυτό.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Ντάρμα

«Καλό είναι να τα φωτίζουμε και να μιλάμε γι΄ αυτά τα πράγματα. Έχει σημασία και ο τρόπος βέβαια. Καλό είναι όμως να φωτίζουμε τέτοια πράγματα, γιατί δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε, δεν είμαστε εκπαιδευμένοι. Αυτή είναι η δική μου γνώμη, κι επειδή δεν είμαστε εκπαιδευμένοι καλό είναι, όσοι έχουμε το βήμα, να το χρησιμοποιούμε για να πούμε κάποια πράγματα» είπε αρχικά.

Συνέχισε, ο Βασίλης Ντάρμας τονίζοντας ότι: «Ο κόσμος δεν ξέρει πολλά πράγματα, μας λείπει η παιδεία σε αυτό το κομμάτι. Λίγο πολύ, όλοι το έχουμε βιώσει. Στο σχολείο, η αθωότητα και η άγνοια, κάνει τα παιδιά λίγο ανελέητα. Αυτό είναι μια αλήθεια αντικειμενική. Πέρα απ’ αυτό και οι μεγάλοι δεν έχουν την παιδεία…. Υπάρχει ένας τοίχος, μια άμυνα που εκδηλώνεται είτε με bullying, είτε με το να βγάζουμε συμπεράσματα για κάποιον αυθαίρετα. Δεν είναι θέμα προβλήματος, αλλά μιας πάθησης που μπορεί να την έχουν πολλοί άνθρωποι».

Στην πορεία, ο ηθοποιός ο Βασίλης Ντάρμας εξήγησε: «Εμένα το θέατρο με βοήθησε πολύ, και πλέον μπορώ να μιλάω ανοιχτά γι’ αυτό. Το σύνδρομο Tourette είναι μια νευρολογικού περιεχομένου πάθηση που έχει να κάνει με ένα νευρολογικό μοτίβο, τα λεγόμενα τικ. Το εύρος και το φάσμα είναι τεράστιο, υπάρχει η κοπρολαλία ας πούμε, κάποιος δηλαδή να λέει συνέχεια κακές λέξεις, αυτό είναι και το πιο γνωστό. Το φάσμα είναι τεράστιο, κάποιος μπορεί να έχει ένα σε όλη του τη ζωή, κάποιος να έχει κάτι που ξεκινά και σταματά».

Και πρόσθεσε ο Βασίλης Ντάρμας πως: «Η δική μου ιδιαιτερότητα, είναι ότι έχω ένα ζουζούνι μέσα μου που μετακομίζει, μπορεί δηλαδή να το έχω στο γόνατο και να θέλω να το κουνάω συνέχεια, μετά να είναι στα μάτια μου και να τα ανοιγοκλείνω συνεχώς, και μπορεί αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή και να ξεκινήσει κάτι άλλο».

Τέλος, ο Βασίλης Ντάρμας είπε: «Πλέον το ελέγχω… Παίζει σημαντικό ρόλο να είσαι καλά ψυχολογικά γιατί αλλιώς μπορεί να εκδηλωθεί πολύ χειρότερα… Το αντιλήφθηκαν οι γονείς μου όταν ήμουν πολύ μικρός… Για μένα δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, για τα παιδιά που δε μπορούσαν να διαχειριστούν νομίζω ναι… Στη δουλειά δε μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα».